Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Nylander om segerhoppet: "Jag kunde skadat Henke"

Henrik Lundqvist hann inte fira den avgörande straffräddningen många sekunder innan han fick sällskap av en spritt språngande William Nylander. 21–åringen stormade fram i full karriär och hoppade upp på Tre Kronors målvakt – en bild som redan blivit en klassiker. – Det var inte meningen att ta ner honom så där, säger Nylander efteråt till Sportbladet.

 

Tre Kronors VM-guld firades vilt på isen i Köln på söndagen. När Henrik Lundqvist räddade Kanadas fjärde straff höjde han armarna mot skyn och jublade ut sin glädje. Men det dröjde inte länge förrän han satte firandet i halsen. 

William Nylander, Sveriges stora succéman detta mästerskap, hade missat sin straff och var blixtsnabb ut på isen när guldet säkrades. I full fart rammade han Henrik Lundqvist för att sedan slänga sig över honom.

– Haha, jag var bara så jävla glad. Det var inte meningen att ta ner honom så där, men jag är glad att han verkar okej, säger han till Sportbladet

"Skulle ha hoppat själv"

Henrik Lundqvist, som drogs med skadebekymmer och länge var tveksam till spel i finalen, tog guldtacklingen med glädje. 

– Jag inser att jag skulle ha hoppat upp själv. Det var omöjligt att hålla emot när han hoppade upp där, men jag tar den alla dagar i veckan när vi vinner som vi gör. Nu har vi lång semester och det kunde inte ha slutat bättre, säger han.

Efter matchen intervjuades Lundqvist och Nylander sida vid sida. Lundqvist haltade fram, och Nylander var lite orolig att det var han som skadad New York Rangers målvakt. 

– Det är knäet som spökar, säger Lundqvist. 

– Jag fattar inte, jag har aldrig hoppat så högt i mitt liv. Jag hoppas det blir bra, säger Nylander. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.