Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyförvärvet visade vägen mot Rögle

Mållöst i två och en halv period. Men till slut klev Victor Olofsson fram och visade vägen för Frölunda mot Rögle. – Riktigt skönt att få sätta dit den, säger Olofsson till GP.

I drygt 50 minuter var matchen mellan Frölunda och Rögle mållös. Men till slut lyckades hemmalaget efter ett mål av Victor Olofsson, 21, spräcka nollan i målkolumnen. Jonathan Sigalet hittade Olofsson som med några snabba skär bröt in från högerkanten, höll undan sin försvarare och tryckte upp 1-0 i nättaket bakom Oscar Dansk i Rögle-målet.

– En väldigt bra passning, som gjorde att jag nästan kom runt deras back på en gång. Sedan var det bara att lyfta upp den i taket, säger målskytten. 

Fullträffen var Olofsson andra den här säsongen. 

– Det var skönt att få sätta dit den, jag vill vara med och producera. Och det har ju varit lite trögt för mig här i början, men jag kan bättre och förhoppningsvis får jag det att lossna ordentligt om jag fortsätter jobba hårt, säger han. 

Extra skönt att få näta med tanke på hur läget matchen i var?
– Ja det stod ju verkligen och vägde, efter mitt mål fick vi lite andrum och kunde bygga vidare på det. Det var riktigt skönt. 

Han har inte riktigt fått det att stämma än så länge i nya klubben - men Olofsson menar att tålamod är nyckeln för att lyckas. 

– Det är ett helt nytt spelsystem för mig här nu, jag får anpassa mig till det först, sedan får man ta offensiven efterhand, man börjar med försvarsspelet och tar det därifrån. 

Några minuter efter ledningsmålet fick Frölunda chansen att spela fem mot tre. Precis när Rögle fick in sin fjärde spelare på isen höll Joel Lundqvist sig framme på en retur och stänkte in 2-0. Efter kaptenens mål orkade inte Rögle resa sig. Men viss nerv skapades i matchen. Med en minut och 38 sekunder kvar satte Rögle reduceringen efter att det hade varit full kalabalik framför Johan Gustafsson i Frölunda-kassen. Målet godkändes efter videogranskning. Rögle avslutade matchen med att spela sex mot fem. Ängelholmslaget var dock aldrig riktigt nära att hitta en kvittering och Frölunda kunde vinna matchen med 2-1 och ta tre poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.