Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nyförvärvet sänkte gamla laget: "Lite konstig känsla"

Det var inget kärt återseende när Adam Almqvist, tillsammans med sitt Frölunda, tvålade till HV71 och vann med överlägsna 8-1 i Kungsbacka. – Ja, jag hade nog lite flyt där, säger backen som stod för tre assist under matchen.

Ingenting stämde för de svenska mästarna HV71 när man kollapsade mot ett Frölunda som hade lekstuga under säsongens tredje träningsmatch. En av förgrundsfigurerna under utklassningen var Adam Almqvist som, inför säsongen, lämnade Jönköping för att ansluta till Roger Rönnbergs mannar i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var lite konstig känsla innan matchen, men när vi väl var igång så var det ingenting som jag tänkte på, säger Almqvist som efter matchen stod och snackade med sina gamla lagkamrater.

LÄS OCKSÅ: Frölunda utklassade HV71 efter sanslös målfest

Efter storsegern var det svårt att enkelt peka ut vem i Frölunda som var bäst, men till slut valde sekretariatet att lyfta den spelskicklige backen som stod för tre målgivande passningar.

– Ja, jag hade nog lite flyt där. Jag missade ett skott och så blev det en perfekt passning istället. Men det var kul att få bidra idag.

"Ska inte dra för stora växlar"

Det blev en rejäl utklassning från Frölundas sida, men enligt Adam Almqvist är det svårt att utläsa något utav matchen.

– Det rann ju iväg lite och det kan bli såhär ibland. Lagen är ju i olika faser, man har tränat på olika grejer så man ska inte dra för stora växlar efter en match som denna.

Hur känner du, med din offensiva spetskvalité, har passat in i laget?

– Det har känts bra hittills, vi ska ju vara ett spelande lag men samtidigt jobba hårt. Så det känns bra, det är verkligen ett skönt gäng som jag kommit till. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.