180908 Backtränaren Stefanie McKeough under ishockeymatchen i SDHL mellan Göteborg och Modo den 8 september 2018 i Göteborg.
180908 Backtränaren Stefanie McKeough under ishockeymatchen i SDHL mellan Göteborg och Modo den 8 september 2018 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59256 Bild: DANIEL STILLER

Nyförvärvet nollat i Göteborg HC:s förlust

Både Göteborg HC och nyförvärvet, Rachael Smith, nollades under lördagens förlust hemma mot AIK.
– Det kommer bli bättre, säger tränare Oscar Annell om den kanadensiske forwardens insats.

|

Rachael Smith blev nyligen klar för Göteborg HC och blev samtidigt den första avlönade spelaren i klubbens historia.

Under lördagen begick kanadensaren sin debut i SDHL och motståndet stod AIK för. Det blev dock inga poäng för den 22-årige forwarden när GHC föll med 2-0 hemma i Angered arena.

Att det inte blev någon matchavgörande insats av Smith har tränare Oscar Annell har förståelse för.

– Efter att bara tränat en gång med laget så tycker jag att hon gjorde de fullt godkänt. Hon har ju inte kommit in i hur vi vill spela på bara en träning, men det kommer bli bättre, säger han efter matchen.

"Många dåliga beslut"

Matchen var av den tillknäppta varianten och det dröjde länge innan första målet skulle falla. Med endast fem minuter kvar av tredje perioden lyckades till slut AIK, via Sabina Küller, spräcka Frida Axells nolla genom.

Oscar Annell tog ut målvakten i hop om en kvittering, men då kom istället 2-0-målet Line Bialik Öien.

– Tycker inte vi kommer upp i den nivå vi vill spela på. Många dåliga beslut som gör de svårt för oss. Då är de tufft att vinna matcher såna här matcher, säger Annell.