Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nyförvärvet kritisk mot insatsen: "Vi måste vara bättre"

Sean Bergenheims återkomst i Frölunda blev inte mycket att sms:a hem till Finland om. – Jag behöver komma upp i matchtempo, säger han.

Han började annars bra, den 32-årige finländaren som är tillbaka i Frölunda efter tio år i Nordamerika och Schweiz, och som har skrivit kontrakt över denna och nästa säsong. 
Han hade bra speed i benen, utmanade, tog initiativ och ville åtminstone väldigt mycket. 
– Men jag blev trött fort. Jag orkade inte hela bytena som jag hade velat och det var lite upp och ner, säger han.  

Det var framförallt en sekvens i mitten av första perioden där han gjorde avtryck. Sean Bergenheim hämtade pucken vid egna blålinjen, satte igång sin fina skridskoåkning och åkte slalom mellan hemmaspelarna. Men lagom till avslutningen framför Djurgårdens mål tröt orken och det blev mer en fösning än ett skott.
– Det är sådär jag vill spela! Det gäller bara att ha tålamod. Det är en månad sedan jag senaste spelade match, och jag är inte inne i det än. 

Hur har det varit att komma in i Frölunda och lagets spel, då?
– Bara bra. Jag hade koll innan jag kom till Göteborg och Frölunda spelar den typ av hockey som jag vill spela. Ja, kanske inte så mycket i dag då, men annars … Nej, vi måste såklart vara bättre än vad vi visade upp idag. 

Men ni avslutade andra så bra, vad hände i tredje?
– Jag vet inte. Vi sa till varandra att vi bara skulle gå ut och fortsätta som vi spelade i andra perioden – men så blev det ju inte. Det blev ungefär som i första, att de kom ut med mer energi och kopplade ett grepp om matchen. 

Sean Bergenheim passade också på att hamna i utvisningsbåset (samt få andra-assist på sista målet). Efter att ett par djurgårdare lättvindigt hade åkt ut krävdes inte mycket. Det såg ut som om hemmaspelaren föll av vinddraget när han och Sean Bergenhem mötte varandra. 
– Ja, vi kanske touchade varandra lite lätt. Mer var det inte. Jag har inget mer att säga om det, säger den 32-årige finländaren, som uppenbarligen inte heller begrep sig på den tvåminutersutvisningen, och fortsätter:
– Nu är det bara att fortsätta jobba. Jag behöver spela matcher och få upp tempot, det är det absolut viktigaste för mig nu. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.