Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Nyberg om mötet med lagkamraten: "Han fick inte tag på mig"

John Nyberg har landat i Göteborg efter en tids träningsläger med Dallas Stars, där han bland annat fick möta en bekant spelare i Lias Andersson. – Han fick jaga mig, det var jag som hade pucken, skrattar Nyberg.

– NHL-stjärnan är tillbaka…helt omsvärmad av reportrar, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson, med en retsam ton och glimten i ögat, när han ser journalistkåren som omringar John Nyberg.

Det har varit hektiska dagar för Frölundabacken som nyss kommit hem efter träningsläger tillsammans med Dallas Stars som var med under rookie-turneringen i Traverse City. Fyra matcher på fem dagar stod på Nybergs schema innan det var dags att flyga hem till Göteborg. 

Under torsdagseftermiddagen landade han och dagen därpå var det dags för träning med sitt Frölunda. Väl tillbaka i Scandinavium, dagen före SHL-premiären mot Mora, var dock jetlagen som bortblåst.

– Det är inte så farligt faktiskt, det känns bra. Det gäller ju att sköta allting utanför isen och göra det bästa av situationen, även om det inte alltid är perfekt. Det finns inga ursäkter.

Hur tycker du att det gick för dig då?

– Det kändes förvånansvärt bra, det var ju första gången för mig. Det är ju väldigt stor skillnad på spelet, det händer mycket mer och är mer offensivt och inte lika strukturerat.

Var det svårt att anpassa sig till farten som back?

– Farten är ju ganska hög här i Sverige också. Men det händer mer saker där borta, det flyger puckar här och där…vilket gör att det känns som att farten är mycket högre.

Fick möta lagkamraten

På fyra matcher blev det tre förluster för Dallas ynglingar, men John Nyberg stod för en stabil insats där han fick ihop ett knippe poäng och en bra plusminus-statistik.

Dallas enda seger kom under sista matchen när man mötte Lias Anderssons New York Rangers. Oftast brukar backar få jaga forwards, men inte när de goda lagkamraterna möttes.

– Det var kul, han jagade mig några gånger men han fick inte tag på mig.

Brukar det inte vara tvärtom?

–  Nej han fick jaga mig, det var jag som hade pucken, skrattar Nyberg.

Hård konkurrens inom laget

Att spela i en turnering likt den i Traverse City är speciell på flera sätt. Inte bara vill man vinna sina matcher och gå segrande ut ur turneringen, samtidigt finns det något åtråvärdare i potten. Nämligen en plats i världens bästa hockeyliga.

– Alla vill ju visa upp sig och det blir så tydligt med den hockeyn där, alla ville framåt…inte så många som tänker på defensiven. Ibland var vi liksom fyra mot två framför mål, så alla ville ju anfalla.

– Jag tycker det var bra att åka över dit och se hur det fungerar där, det var kul och spännande.

Känns det som du har en bättre bild av vad som kommer krävas av dig i framtiden?

– Självklart, man har ju fått en bättre bild av det hela och inte bara sett det på TV längre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.