Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya NHL-klubbens oväntade jätteproblem

Nästa höst går Las Vegas in i NHL, men ägaren Bill Foley har ett problem – man kan inte komma på ett namn. – Jag tar gladeligen emot förslag, säger han vid en presskonferens, där den nyfödda klubben även presenterade sin general manager George McPhee.

Till slut blev det klart att Las Vegas, vuxentivolit mitt i Nevadas öken, får ett NHL-lag. Man går dock in i ligan först till säsongen 2017/2018 och även om arbetet är igång med att bygga en organisation är det ett tag kvar innan spelartruppen kommer att kunna ta form.

Vid en presskonferens i går presenterade man dock sin general manager – och det blev rutinerade George McPhee, som basade över Washington Capitals från 1997 till 2014.

Klubbens ägare Bill Foley vädrade dessutom ett problem som uppstått. Man har svårt att komma på ett namn på klubben. 
– Jag insåg inte hur komplicerat det var, för det är komplicerat. Vi har massor av förslag, men alla är patenterade, förklarade han enligt hockeysverige.se.

Det naturliga hade naturligtvis varit att förknippa lagnamnet med vad Las Vegas är mest känt för – spel. Men där säger NHL stopp.
– Ligan har varit väldigt tydliga med att namnet inte ska vara förknippat med spel och så vidare, säger Foley.

”Black Knights” har länge varit klubbens arbetsnamn, men även här finns förhinder. Det är den amerikanska arméns smeknamn – och för att få använda namnet skulle det således krävas en sannolikt långdragen och tidskrävande förhandling med staten för att få loss rättigheterna.
– Vi behöver ett namn och vi behöver det så snart som möjligt så att vi kan lägga det här bakom oss. Jag tar gladeligen emot förslag från någon som har en idé för ett namn, speciellt ett som inte redan är patenterat. Det skulle vara toppen, menar ägaren.

Tidningen Las Vegas Review-Journal har nu startat en omröstning där läsarna kan tycka till om olika namnförslag. Några av de hetare alternativen är ”High rollers” och ”Aces”. 
– Det ska representera Las Vegas. Det ska vara ett unikt namn och när folk här det ska man tänka att ”de här killarna är tuffa, de här killarna kommer vinna”. Det behöver finnas den typen av momentum, den filosofin, bakom namnet. Det är därför vissa namn helt enkelt inte duger, säger Foley enligt NHL.com.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.