Ny tung förlust för Frölunda – nu sämst i SHL

Frölunda hade inte mycket att sätta mot Brynäs som vann enkelt på hemmais. Efter förlusten är Frölunda nu sämst på bortais i hela SHL – sedan årsskiftet.
– Det är oerhört frustrerande, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Borta bra men hemma bäst.

För Frölunda är det senare borta rena rama mardrömmen men hemma bäst.

Mötet med Brynäs slutar med förlust med 2–4 och det var Frölundas trettonde förlust på lagets sexton senaste matcher utanför Göteborgs gränser.

En svit som inte bara är dålig.

Den gör att Frölunda är det sämsta laget på bortais det här året i hela SHL.

En svit som spelare och ledare i Frölunda fått frågor om gång på gång men svaren, ja, de finns inte riktigt där på hur sviten ska vändas runt.

– Du kan nog använda samma artikel som efter matchen mot Färjestad, säger Roger Rönnberg och suckar.

ANNONS

Hur förklarar man att det blir samma sak igen?

– Det är då man börjar känna sig lite som en idiot ... för det är där idiotin börjar att man gör samma saker men förväntar sig ett annat resultat. Vi tar utvisningar, vi släpper första och får börja jaga och det är oerhört frustrerande.

Vem bär ansvaret för det?

– Det faller tillbaka i knät på mig! Jag som coach behöver hitta ett sätt att leda mitt lag framåt och jag har en ganska lång bussresa framför mig nu att fundera på.

Hur ska ni få bukt på utvisningarna?

– Jag ska sätta mig med mina lagkaptener och snacka igenom det här.

LÄS MER:Matchanalysen efter Frölundas förlust mot Brynäs

Åtta matcher återstår av grundserien för Frölunda del.

Fyra hemma och så fyra borta.

Med tanke på spelet på bortais sedan 2019 blev 2020 så är det siffror som borde oroa en hel del för Frölunda.

– Jag är faktiskt förvånad över det för vi har gjort flera fina insatser på bortaplan i CHL. Det har varit några fantastiska bortamatcher. Den energin och koncentrationen som vi har haft där har vi inte haft i SHL, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det är fantastiskt frustrerande.

ANNONS

Förklaringen till det dåliga bortaspelet?

– Vi har pratat om det ett bra tag nu ... vi behöver få ut det i matcherna också. Även där letar vi efter konkreta nycklar och vad vi behöver göra rent spelmässigt och taktiskt.

Åtta matcher kvar av grundserien och väldigt svajiga prestationer – tittar ni på tabellen nu?

– Jag funderar på om det kan vara en av anledningarna till att det ser ut som det gör. Vi har blivit lite för tänkande och för passiva. Vi får prata igenom det på vägen hem nu och se om det är en del av problemet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS