Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ny succé för Raymond – leder rookie-ligan

Lucas Raymond har tagit NHL med storm. Under natten slog han till med ytterligare mål och assist – nu snittar han en poäng per match. Därmed befäster han sin plats som ledare i rookie-ligan.

Frölundatalangen Lucas Raymond har fått en flygande start på sin NHL-karriär. Han har efter 17 spelade matcher för Detroit Red Wings gjort 17 poäng och snittar därmed en poäng per match. Det gör honom till lagets bästa poängplockare, tillsammans med kedjekamraten Tyler Bertuzzi.

Under natten till tisdagen slog ynglingen till igen i mötet med Columbus Blue Jackets. Först spelade han läckert fram Bertuzzi med en blind passning som innebar 1-0 till Red Wings. Sedan var det Raymonds tur. Han fick pucken av Bertuzzi och kunde via ett direktskott från tekningscirkeln sätta dit 3-2 målet.

Men det räckte inte hela vägen. Red Wings föll med 5-3. I och med sina två poäng i matchen befäster nu Raymond sin förstaplats i NHL:s rookie-liga. Följt av lagkamraten och tidigare Röglebacken Moritz Seider som hittills gjort 12 poäng.

Se målet i spelaren nedan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.