Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Ny förlust – och nu tappar Frölunda serieledning

Frölunda förlorade igen. Andra raka förlusten, efter 1–3 mot bottenlaget Brynäs. Återigen var det utvisningar som ställde till det.

Det såg till en början trögt ut för Frölunda i arenan som en gång i tiden lystrade under namnet Gavlerinken. Visserligen hade Joel Lundqvists gäng spelövertaget, men allt som oftast slutade anfallen ute i sarghörnorna – och där görs det sällan mål i elithockeyn.

– Den första perioden var vi alldeles för mycket på utsidan. Det blev lite bättre i andra, analyserade kapten Joel Lundqvist i tv-intervjun med C More – som också hade segerreceptet klart.

– Vi måste spela mer på insidan, särskilt i de långa sekvenserna som vi får. Lite instick, upp på back – och så skott och lite mer trafik framför. Vi kan inte bara spela runt!

Coach Roger Rönnberg var inne på samma spår.

– Vi driver spelet, tillbringar mycket tid i anfallszonen – men tillbringar alldeles för mycket tid ute i hörnorna, sa han till C More.

Just en puck upp till back och skott var det som tog bottenlaget Brynäs till ledning. Josef Ingman fick två chanser – och fick på en rökare ovanför Niklas Rubins klubbhandsksida.

LÄS MER: Matchanalys efter Frölundas förlust mot Brynäs

Det målet var matchens enda in i den tredje perioden. Just tredjeperioder har annars varit Frölundas styrka – då laget vunnit 10 av 15 spelade tredjeperioder så här långt.

Där fick Frölunda upp farten igen – och just kapten Joel Lundqvist kvitterade redan efter 39 sekunder med en oerhört läcker styrning på Viktor Ekboms skott. 1–1 upp i krysset, mål nummer sex för Frölundas meste spelare genom tiderna.

Men direkt efteråt drog Frölunda återigen på sig en onödig utvisning (hakning av Viktor Ekbom) – och Brynäs kunde snabbt göra 2–1 genom Greg Scott.

Just utvisningar är fortfarande ett problem för Frölunda – som är SHL:s mest utvisade lag när det gäller tvåminutersstraff.

66 gånger på 16 matcher ger ett snitt på drygt fyra tvåor per match …

Brynäs hade först ett 3–1-mål inne, men det dömdes bort efter videobedömning. Jonathan Sigalet, den förre frölundaiten, var på Niklas Rubins målvaktsklubba.

Men 3–1 kom till slut – då Frölunda jagade kvittering med en man mer och tom kasse.

– Bortsett från de två senaste matcherna tycker jag att vi gjort en bra första del av säsongen, säger Roger Rönnberg efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.