Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Ny förlust för Frölunda – trippla matchstraff mot Oskarshamn

Trenden fortsätter att hålla i sig för Frölunda. Mot Oskarshamn kom ännu en förlust och formkurvan pekar allt annat än uppåt. Dessutom åkte Christian Folin, Nicklas Lasu och Brian Cooper på varsitt matchstraff.
– Vi får det vi förtjänar, säger Roger Rönnberg.

Roger Rönnberg och hans kollegor i tränarstaben i Frölunda hade funderat. Det märktes för mot Oskarshamn var det fyra nya kedjor ute på isen och till en början såg det ut som det skulle gå vägen.

Frölundas nya kedjor

Förstakedjan: Patrik Carlsson, Johan Sundsström, Linus Nässén

Andrakedjan: Karl Henriksson, Joel Lundqvist, Max Friberg.

Tredjekedjan: Mats Rosseli Olsen, Nicklas Lasu, Theodor Niederbach.

Fjärdekedjan: Elmer Söderblom,Michael Spacek, Ryan Lasch.

Det började med att Elmer Söderblom vispade in en retur efter fint förarbete av både Michael Spacek och Ryan Lasch.

LÄS MER: Trippla matchstraff efter blodig tackling och slagsmål

Det slutade inte lika bra.

Först slarvade Andreas Borgman med pucken och John Dahlström kvitterade och av bara farten kom nästa misstag från Stefan Elliott och Cameron Brace gav Oskarshamn ledningen.

Men i slutsekunderna kunde Elmer Söderblom slå till på nytt och kvittera i powerplay.

Därefter åkte Christian Folin på ett matchstraff efter en tackling på Dale Weise som åkte in i sargen och i samma sekvens åkte även Nicklas Lasu och Brian Cooper på varsitt matchstraff efter ett slagsmål.

– Jag kan inte säga mer än att be om ursäkt och en stor del till att vi förlorade var att jag går in klumpigt där. Det är några sekunder kvar av perioden och vi båda kör full fart och han hoppar in framför mig. Jag vet inte riktigt vad som händer. Det är olyckligt och jag känner honom väl och hoppas allt är okej med honom, säger Christian Folin.

LÄS MER: Fem punkter efter Frölundas förlust mot Oskarshamn

Rasade ihop i mittenakten

Där och då var Frölunda ändå med i matchen.

Det var man även efter att Karl Henriksson kvitterade till 3–3 efter att Patrik Karlkvist gett sitt lag ledningen på nytt.

Därefter kom nya slarv från Frölunda och Oskarshamn gjorde både 4–3 och 5–3. Det blev även 6–3 och 7–3 innan Stefan Milosevic tröstmålade när han skickade in sin första SHL-puck i karriären.

Men det slutade alltså som det brukar för Frölunda just nu.

Med ännu en förlust och formkurvan sedan december och framåt är allt annat än bra för Frölunda som på de elva senaste matcherna är ett av seriens formsvagaste lag.

– Vi får det vi förtjänar ... det ser ut som att vi spelar helt utan ett konsekvenstänk. Vi spelar oerhört naivt och ger bort matcherna, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi har jobbat från första minuten efter att matchen i Linköping tog slut till sista minuten innan den här matchen med att förbereda spelarna att spela med tålamod och smartness. Då kan du förstå hur besviken jag är med det vi visar upp. Vi gör fyra mål på bortaplan och det ska räcka långt.

LÄS MER: Spelarna försvarar Roger Rönnberg: ”Han ska inte ta skit”

Räcka långt?

Ja, det gör det inte för Frölunda och har inte gjort på sistone.

Något som givetvis påverkar spelarna.

Och då särskilt de egna misstagen som varit ett stort problem på sistone.

– Vi pratar dagligen om att inte släppa till så klara och enkla målchanser. Lagen behöver inte spela på sin bästa hockey för att skapa lägen eller göra mål på oss. Vi släpper enkla chanser och tvingar våra målvakter att vara på en fantastisk nivå varje kväll. Vi måste kunna göra det mycket bättre, säger Christian Folin.

Vad är det ni ska göra annorlunda?

– Vi måste fokusera på att spela ett försvarsspel från början och inte fokusera på att göra mål framåt. Vi måste ta tag i den defensiva aspekten från början som vi gjorde tidigare under säsongen. Det är frustrerande från alla håll och vi måste hitta en bättre nivå i vårt spel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.