Ny förlust för Frölunda – efter bortdömt mål för Lasch

Lysande förra veckan – med fyra segrar. Lite sämre denna vecka – med två segrar på fyra försök. Frölunda förlorade borta mot Örebro HK sedan Ryan Lasch fått ett mål bortdömt.
– Det är helt otroligt! Det är jättesvårt att hålla sig lugn en sån här gång. Det kostar ju oss matchen, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Frölunda HC hade 21 timmar på sig för återhämtning efter trädblåsten i Karlstad i lördags. Och visst såg det ut att räcka.

Plötsligt var attackviljan tillbaka – och gång efter gång efter gång fick Frölunda till långa anfall i Behrn Arena.

När sedan det blev dags att spela numerärt överläge så tog det vara tio sekunder innan Elmer Söderblom hittade in med mål nummer 19 för säsongen.

Pass från Andreas Borgman och Ryan Lasch – och efter några skär in i mitt, ett rappt skott genom försvarande back och genom skymmande Joel Lundqvist så var det 0–1 bakom Jhonas Enroth.

ANNONS

– Det var snyggt! Jag ser att det är mycket folk framför mål, så jag försöker bara få iväg ett skott! Det kändes som att deras back kom upp ganska hårt, så jag förflyttade mig, förklarar Elmer Söderblom.

Men reprisen visade att pucken touchade kapten Joel Lundqvist – som fick målet. Däremed tappade Ryan Lasch också en passningspoäng.

Men det kunde ha varit mer, för Frölunda spelade riktigt bra första 20.

Skotten på mål, exempelvis: 10–2!

– Det känns bra! Vi får långa anfall och bra tryck på dem. Vi måste vara noggranna och ha mindre pucktapp, sa vi efter matchen mot Färjestad, berättar Elmer Söderblom.

Men coach Roger Rönnberg var inte helt nöjd.

– Vi hade 18 bra minuter i perioden – sedan är det två minuter som jag inte alls är nöjd med. Då bjuder vi Örebro på chanser, säger han i C More.

I den andra perioden fortsatte Frölunda och pumpade på med långa byten – och Elmer Söderblom prickade bland annat stolpen.

Men pucken ville inte gå in.

I stället drog Linus Nässén på sig en slashing – och då tog det bara 14 sekunder innan pucken låg i mål. Niklas Rubin tappade skottet, pucken trillade ut bakom honom – och där kunde Linus Öberg peta in 1–1.

ANNONS

– Jag hörde faktiskt att deras målvakt ropade att pucken låg bakom honom, så han får en assist, säger målskytten Linus Öberg.

Och i slutet av perioden slog Jani Lajunen Frölundas back Mattias Norlinder i kampen framför mål – och kunde raka in 2–1.

Rättvist? Inte det minsta – men ändå ett faktum.

Och Frölundas Johan Sundström var tydlig i pausen.

– Vi har lägen, vi spelar bra – men vi blir lite för runda och letar något bättre, kanske. Vi måste bli rakare. Vi har kommit ifrån pressen, säger Frölunda-anfallaren.

I tredje perioden så försökte Frölunda komma tillbaka till det vägvinnande spel som fanns i matchens första 18 minuter.

Och det funkade.

Ryan Lasch kvitterade till 2–2, men domare Mikael Sjöqvist hade höjt armen för utvisning. Efter en lång videogranskning plockades därmed Elmer Söderblom ut för två minuters straff, men trots repris efter repris såg det svårt ut att bedöma vad han egentligen åkte ut för.

– Det är definitivt ett situation som jag ska titta närmare på. Den var tuff, givetvis, säger Roger Rönnberg.

Efteråt kollade han på situationen med sina coacher.

– Det är helt otroligt! Det är jättesvårt att hålla sig lugn en sån här gång. Det kostar ju oss matchen. Det kan mycket väl vara så, säger Rönnberg.

ANNONS

Han utvecklar:

– Är det där slashing så är det många slashingar i varje match!

Är det en efterhandskonstruktion från domarna?

– Jag hittar ingen slashing i alla fall. De missar ju en situation innan (när Simon Edvinsson bentacklar Rodrigo Abols), så det känns som om de försöker kompensera den. Det är tråkigt. Jag tycker inte att vi förtjänar det, säger Roger Rönnberg.

Målet dömdes därmed bort – och Frölunda fick fortsätta att jaga.

En stund senare fixade dock Theodor Niederbach kvitteringen – helt på egen hand. Han sköt i sargen och petade in den egna sargstudsen.

Men 78 sekunder senare låg pucken återigen bakom Niklas Rubin. Mattias Norlinder gick bort sig totalt – och lämnade Robert Leino helt ren framför kassen.

ÖHK-spelaren lyfte in 3–2 till hemmalaget med en backhand.

Och när Frölunda pressade för en kvittering kunde istället Emil Larsson lyfta in 4–2 i tom kasse – och även om Ryan Lasch reducerade till 4–3 med 18 sekunder kvar blev det aldrig riktigt spännande.

Den här veckan slutade med fem poäng av tolv möjliga för Frölunda.

Örebro sköt förresten 13 skott på mål – och fyra gick in. Frölunda hade 30 skott på mål – och tre gav mål.

ANNONS

– Hockey är ingen bedömningssport. Vi försökte spela snyggt och hade mycket tid i anfallszonen, men hockey går ut på att göra mål! Vi är alldeles för runda i dag. Vi saknar attacken som vi haft den sista tiden in mot mål. Vi tar alldeles för lite skott, vi tar dåliga skott, vi har för lite folk framför Enroth, analyserar Frölundas coach Roger Rönnberg.

Nästa match för Frölunda är Leksand hemma i Scandinavium på torsdag.

– Då hoppas jag att vi spelar inför 12 044, säger Roger Rönnberg.

GP har sökt domare Mikael Sjöqvist för en kommentar om det bortdömda målet.

LÄS MER:Så laddar Frölunda om efter en tung förlust

LÄS MER:Frölundas svit bruten – rivalen överlägsen i Karlstad

LÄS MER:Örebro bröt dystra sviten med kross

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS