Ny förlust – och nu tappar Frölunda serieledning

Frölunda förlorade igen. Andra raka förlusten, efter 1–3 mot bottenlaget Brynäs. Återigen var det utvisningar som ställde till det.

ANNONS
|

Det såg till en början trögt ut för Frölunda i arenan som en gång i tiden lystrade under namnet Gavlerinken. Visserligen hade Joel Lundqvists gäng spelövertaget, men allt som oftast slutade anfallen ute i sarghörnorna – och där görs det sällan mål i elithockeyn.

– Den första perioden var vi alldeles för mycket på utsidan. Det blev lite bättre i andra, analyserade kapten Joel Lundqvist i tv-intervjun med C More – som också hade segerreceptet klart.

– Vi måste spela mer på insidan, särskilt i de långa sekvenserna som vi får. Lite instick, upp på back – och så skott och lite mer trafik framför. Vi kan inte bara spela runt!

ANNONS

Coach Roger Rönnberg var inne på samma spår.

– Vi driver spelet, tillbringar mycket tid i anfallszonen – men tillbringar alldeles för mycket tid ute i hörnorna, sa han till C More.

Just en puck upp till back och skott var det som tog bottenlaget Brynäs till ledning. Josef Ingman fick två chanser – och fick på en rökare ovanför Niklas Rubins klubbhandsksida.

LÄS MER:Matchanalys efter Frölundas förlust mot Brynäs

Det målet var matchens enda in i den tredje perioden. Just tredjeperioder har annars varit Frölundas styrka – då laget vunnit 10 av 15 spelade tredjeperioder så här långt.

Där fick Frölunda upp farten igen – och just kapten Joel Lundqvist kvitterade redan efter 39 sekunder med en oerhört läcker styrning på Viktor Ekboms skott. 1–1 upp i krysset, mål nummer sex för Frölundas meste spelare genom tiderna.

Men direkt efteråt drog Frölunda återigen på sig en onödig utvisning (hakning av Viktor Ekbom) – och Brynäs kunde snabbt göra 2–1 genom Greg Scott.

Just utvisningar är fortfarande ett problem för Frölunda – som är SHL:s mest utvisade lag när det gäller tvåminutersstraff.

66 gånger på 16 matcher ger ett snitt på drygt fyra tvåor per match …

Brynäs hade först ett 3–1-mål inne, men det dömdes bort efter videobedömning. Jonathan Sigalet, den förre frölundaiten, var på Niklas Rubins målvaktsklubba.

ANNONS

Men 3–1 kom till slut – då Frölunda jagade kvittering med en man mer och tom kasse.

– Bortsett från de två senaste matcherna tycker jag att vi gjort en bra första del av säsongen, säger Roger Rönnberg efter matchen.

ANNONS