Ny chockförlust för Frölunda i CHL

Frölunda är skakat. Förlust mot Graz i fredag, ny förlust mot Mountfield – 2–3. Det hade inte den regerande CHL-mästaren räknat med.

|

Hur skulle Frölunda ta fredagens smäll mot Graz 99ers? Det var förstås frågan i Frölundaborg, dit 3 895 fans tagit sig. Det är för övrigt rekord för Frölunda i CHL:s gruppspel.

Och den regerande mästaren försökte direkt mot Mountfield i den första perioden. Johan Sundström jobbade fram puckarna – och den som var allra närmast att peta in ett mål var Samuel Fagemo. Men tjeckernas keeper Marek Mazanec höll tätt.

I den andra perioden chockade dessutom gästerna. För trots att Frölunda ökat tempot så drällde backen Anders Grönlund med pucken i försvaret och Ales Jergl kunde chocka publiken i Frölundaborg.

0–1 där – och en stund senare blev det ännu värre.

Målvakten Niklas Rubin, som en stund tidigare fått ett skott i hjälmen, skymdes av sin egen back och Ulf Samuelssons son Philip skottade in 0–2 för Mountfield.

Rättvist? Nä, långt ifrån.

– Det är några tillfälligheter som gör att de kan få in målen. Vi spelar helt okej – men måste vara bättre den sista tredjedelen in mot mål, säger Simon Hjalmarsson.

Frölunda spräckte till slut nollan, men det krävdes spel i fem mot tre för att Rhett Rakhshani skulle hittat nätet. Passningen kom förstås från poängkungen Ryan Lasch.

Efter det pressade Frölunda mot Mountfields mål.

Men i stället för kvittering var det gästerna som ökade på i tredje perioden. Niklas Rubin fick ingen hjälp och Lukas Cingel kunde peta in en retur.

Att Rhett Rakhshani hyfsade siffrorna hjälpte föga.

Två raka förluster i inledningen av CHL-spelet för regerande mästaren – och ett rejält magplask.