Nu ställs guldduon mot varandra

Fram till att SM-guldet bärgades i våras kamperade tränarna Roger Rönnberg och Robert Ohlsson ihop i Frölunda. I eftermiddag står de i varsitt bås med varsitt lag.

ANNONS
|

- Det är klart att det kommer att kännas konstigt att inte ha Scandinavium som hemmaarena – och att ha Frölunda som motståndare, det måste jag medge, säger Robert Ohlsson till GP och fortsätter:

- Samtidigt ska de bli både roligt och spännande att återvända och möta mitt gamla lag för första gången. Jag tror att det kan bli en bra och underhållande match. Vi är laddade, säger han.

I sex raka år har Ohlsson och Rönnberg jobbat ihop.

Först tre år med juniorlandslaget – därefter tre år med Frölunda indians som kröntes med dubbla guld, CHL och SHL, den gångna säsongen.

ANNONS

-Fantastiska år som dels lett till att vi är goda vänner, dels till att vi kan varandra utan och innan, både som personer och tränare. Så några större taktiska förändringar är nog inte att vänta från något håll. Å andra sidan är det spelarna ute på isen som gör det avgörande jobbet, säger Rönnberg.

Just när det gäller spelarna är det en del nytt – i båda lagen.

- Det är några stycken som försvunnit sedan jag var där och läget är ungefär detsamma i DIF, att det är många nya. Det gör att det är mycket som ska stämma i såväl organisation, lag som på individnivå. Det tar sin lilla tid innan allt sitter, båda lagen kommer att ta för sig och utvecklas rejält framöver, säger Robert Ohlsson, huvudtränare i Djurgården Hockey.

Roger Rönnberg i Frölunda tycker sig se en del av den utvecklingen redan.

- Jag ser förbättringar hela tiden, från träning till träning, från match till match. Samtidigt finns det förstås mycket kvar och rent faktiskt är det så man ser den här utvecklingsprocessen hela tiden fram till vårkanten, något som gör det här jobbet extra spännande, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Det jag ser nu är att killarna jobbar stenhårt för varandra. Inställningen blir allt bättre något som jag inte minst tycker har visat sig i tredje perioden på sistone, där vi har blivit betydligt starkare, säger Roger Rönneberg efter två raka vinster.

En annan faktor som Frölunda jobbar med är att dra ner på antalet utvisningar, i synnerhet de onödiga som kan kosta mycket…

-Vi jobbar aktivt med det på träningarna, precis som vi jobbar med att vara så precisa och effektiva som möjligt när vi har det numerära övertaget, säger Rönnberg.

Inför söndagens match är det hemmalaget som har det poängmässiga övertaget.

FHC har spelat in sex poäng, Djurgården hälften, dock med en match mindre spelat. Senast gick det riktigt illa – stryk med 4-0 hemma på hovet.

- Den matchen glömde vi direkt. Nu är det ett mycket revanschsuget gäng som tar tåget till Göteborg på söndagsmorgonen, säger tränaren Robert Ohlsson.

ANNONS