Tobias Björnfot är en av de spelare som var med och tog brons i JVM förra året. Arkivbild.
Tobias Björnfot är en av de spelare som var med och tog brons i JVM förra året. Arkivbild. Bild: Erik Simander/TT

Nu kan Sveriges mäktiga JVM-svit förlängas

På annandagskvällen är det dags. Juniorkronorna ska spela sin första match i JVM i Edmonton och får därmed chansen att hålla liv i Sveriges imponerande segersvit.
– Sviten är häftig, säger förbundskaptenen Joel Rönnmark.

ANNONS
|

Sverige har inte förlorat en enda gruppspelsmatch i Junior-VM i ishockey sedan nyårsafton 2006 då man föll mot USA med 2–3 efter förlängning. Det betyder att juniorkronorna har hela 52 raka segrar i gruppstadiet.

En svit som årets trupp nu får chansen att hålla liv i.

– Den här sviten är ju häftig. Men det är inget som vi lägger någon vikt vid. Däremot går vi ju alltid in med målsättningen att vinna matchen, säger förbundskaptenen Joel Rönnmark.

Men juniorkronorna lägger främst fokus på årets turnering.

– Det här är inget vi går runt och tänker på. Men det är klart man vill vinna varje match, säger backen Tobias Björnfot, som är en av tre assisterande lagkaptener i år. Tillsammans med Victor Söderström och Albin Sundsvik ska han bistå lagkaptenen Philip Broberg.

ANNONS

Sveriges mäktiga JVM-svit kan förlängas

Klockan 20 på annandagen är det dags för premiärmatchen i mästerskapet. Sverige möter Tjeckien i Westerner Park Centrium. Senast lagen möttes var i kvartsfinalen i förra årets JVM. Då blev det svensk seger med 5–0. Men mycket ser annorlunda ut i år. Uppladdningen har varit speciell, efter åtta dagars karantän fick laget börja träna på is i måndags. Men man kom snabbt igång igen.

– Jag tycker att det har sett oförskämt bra ut för att ha suttit på hotellrum med begränsat utrymme att röra sig. Det känns bra på träningarna, säger förbundskapten Rönnmark.

Bella Franzén/TT

26 december: 20.00: Sverige-Tjeckien, SVT2/SVT Play

29 december: 00.00: Österrike-Sverige, TV6/Viaplay

31 december: 03.30: Ryssland-Sverige, SVT1/SVT Play

1 januari: 03.30: Sverige-USA, TV6/Viaplay

2-3 januari: Kvartsfinaler

5 januari: Semifinaler samt bronsmatch

6 januari: Final

2020: Brons

2019: Femma

2018: Silver

2017: Fyra

2016: Fyra

2015 Fyra

2014: Silver

2013: Silver

2012: Guld

2011: Fyra

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS