Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Nu blir det gristräning för Frölunda: "Ska vara bäst i april"

Frölunda toppar serien med tolv poäng. Då ökas träningsdosen ytterligare när Roger Rönnberg vrider upp tempot. …– Det är i april som man ska vara som bäst, säger Robin Figren.

Att Frölunda under Roger Rönnbergs år som tränare har tränat extremt hårt är ingen hemlighet. Laget toppar SHL-tabellen i överlägsen stil men att de skulle dra ner på tempot och träningsintensiteten? Knappast, i stället ökar Frölunda nu träningsdosen under januari.
– Vi har påbörjat vår tunga januariträning men jag tycker att alla reagerar på ett bra sätt. Vi ser väldigt åkstarka ut, säger Roger Rönnberg nöjt.

En som är helt ny till att öka träningsdosen i januari, mitt under säsong, är amerikanen Casey Wellman.
– Jag är inte vad vid det riktigt ... men det handlar om att ta hand om kroppen och vi tränar hårt som det är. Men det är bra att ha lite extra tryck för det är något vi kommer ha med oss senare. Det kommer att vara bra för oss, säger han.

Lite längre bort i omklädningsrummet sitter målvakten Johan Gustafsson och pustar ut.
– Januari har ju precis börjat men det kommer bli mer eftersom. Vi är vana vid att köra hårt också, säger han.

Inte så att målvakten får lite mer vila?
– Nej! Vi tränar lika hårt som hela laget.
Robin Figren har varit i Frölunda under Roger Rönnbergs samtliga fyra år som tränare och är van vid det hårda tränandet.
– Det har ju satt sig lite nu. Det handlar ju om att försöka hitta ett sätt att kunna träna så mycket och på ett bra sätt. Han (Roger Rönnberg) har ju lyckats med det säsong efter säsong. Det är klart att det är tufft men det ska ju ge något i slutändan, säger Figren.

Därför man biter ihop som spelare och inte gnäller?
– Exakt.
– Det är precis som alla säsonger har varit och kommer att vara. Det är i april som man ska vara som bäst. Vi fortsätter att vara ödmjuka till uppgiften men vi är trygga i vår tabelledning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.