Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Nu är det revansch som gäller"

I fjol spelade Finland bort Sverige från JVM. Nu vill Juniorkronorna ge tillbaka. – Vi ska ta revansch nu efter det som hände förra året, säger Alexander Nylander, enligt Sportexpressen.

Finland är regerande JVM-mästare. I fjol vann de finska lejonen turneringen i Helsingfors sedan de bland annat spelat bort Sverige i en jämn semifinal med 2-1. I kväll ställs landslagen mot varandra igen när det är dags för den tredje gruppspelsomgången av årets JVM. Och det finns många spelare kvar från båda lagen som var med i det dramatiska mötet i Hartwall Arena förra vintern. Alexander Nylander var en av dem. 

– Det är många i vårt lag som spelade JVM förra året och nu är det revansch som gäller. Alla vet vad som hände då, säger han till Sportexpressen. 

Sverige kommer till matchen med stort självförtroende och två raka vinster i bagaget. Finland har däremot inte imponerat så här långt. Och efter två förluster, mot Tjeckien och Danmark, har mästarna pressen på sig. 

Frölunda-spelarna drabbar samman

Finlands Kristian Vesalainen, som tillhör Frölunda men som har varit utlånad till HPK under hösten, förväntar sig en klar förbättring från lejonen till mötet med Sverige. 

– Jag tror att vi kommer att byta stil hur vi spelar. Vi ska spela mer aggressivt och sånt och måste få mer chanser offensivt, säger Vesalainen som kommer att möta några av sina lagkamrater från Frölunda.

Och det är en spelare från Göteborgsklubben han särskilt pekar på att Finland måste se upp med. 

– Grundström har varit ganska het nu så jag tror att vi måste ta honom.

Juniorkronorna är redan klara för kvartsfinal. Finland måste vinna för att hålla slutspelschansen vid liv. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.