Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nils Lundkvist missar resten av VM

Backtalangen Nils Lundqvists VM är över. Smällen 20-åringen fick i matchen mot Schweiz sätter stopp för fortsatt spel.

Sverige krossade Schweiz med 7–0 på tisdagen men samtidigt visades oroande bilder för Tre Kronor när backtalangen Nils Lundkvist, 20, haltade av isen efter en tackling.

LÄS MER: Mikael Renberg totalsågade Schweiz

Nu meddelar Tre Kronor att skadan är så illa att VM är över för Lundkvist.

– Efter undersökningar idag står det tyvärr klart att Nils Lundkvists skada omöjliggör mer spel under VM. Han kommer att återvända hem till Sverige för mer undersökningar för att kunna säkerställa rätt behandling av skadan, säger lagläkaren Jonas Kalman i en kommenterar.

Innan Lundqvist tvingades avbryta matchen mot Schweiz var han i allra högsta grad inblandad i den svenska forceringen genom sina fyra poäng (ett mål och tre assist).

– Tråkigt för "Nisse" och för laget, men samtidigt är det så här det ofta ser ut i korta turneringar. Man tappar folk under resans gång och det gäller att ha en bred trupp, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till TT.

LÄS MER: Sveriges revansch – körde över Schweiz i VM

Forwarden Carl Klingberg skadades i förlustmatchen mot Belarus i söndags och i går morse kom beskedet att han missar resten av VM.

– "Nisse" har gjort en bra turnering och har växt under varje match. Om det är så att han inte spelar så kommer han naturligtvis att vara saknad. Men det är som när (Carl) Klingberg lämnade att någon annan får chansen, vi har spelare här som kan kliva in och ta den chansen, säger Garpenlöv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.