Niklas Wikegårds ilska mot filmarna: ”Bita ihop är det finaste man kan göra”

Han är känd för att säga vad han tycker. Nu är TV-profilen Niklas Wikegård förbannad på spelarna i SHL. Detta då han tycker att för många filmar.
– Ligg inte kvar på isen, säger han.

ANNONS
|

Under de senaste säsongerna har det dykt upp ett flertal filmningar inom svensk hockey. En av flera som reagerat starkt över detta är C More-experten och TV-profilen Niklas Wikegård.

Nu är han upprörd igen.

LÄS MER:Anton Axelsson vann SM-guld med Frölunda – satsar nu på ny sport

Detta då han kräver hårdare straff mot de spelare som ligger kvar på isen efter en avblåsning.

– Ligger du kvar på isen efter avblåsning så ska det inte vara något mer spel den matchen. Ligger man kvar efter avblåsning, och någon typ av funktionär eller läkare kommer in, så är det minst en matchs avstängning, säger han i ett klipp på C More:s sociala medier.

ANNONS

LÄS MER:Talangerna lämnar Frölunda HC – för att ta plats i NHL

Wikegård vill se hårdare tag mot fuskarna

Enligt Niklas Wikegård är det många spelare som väljer att ligga kvar utan att behöva göra det. Spelare som helt enkelt förstärker situationerna och vill dra fördelar av det.

– Jag vill inte se att man ligger kvar på isen av ingen anledning alls. Det kostar på att spela hockey, men 99.9 procent av alla tillfällen så kan man ta sig till båset. Man kan det, så sluta ligg kvar på isen! Jag skulle vilja att SHL-tränare, allsvenska tränare och alla ungdomstränare hjälper till att stävja det.

LÄS MER:Här är historiska tjejerna på Frölundas hockeygymnasium

Enligt TV-profilen är det dags att svensk hockey tar i med hårdhandskarna mot de som försöker filma. För om man inte gör något så kommer problemet bara att växa hävdar han.

– Att bita ihop har nästan blivit ett skällsord. Att bita ihop är nästan det finaste man kan göra, på alla nivåer. Jag tror att om de nya generationerna inte börjar bita ihop, så kan vi få ett ännu större problem och inte bara inom ishockeyn, säger Niklas Wikegård.

LÄS MER:Anton Blidh överraskade Partille HK:s unga spelare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS