Niklas Wikegårds förslag: Stäng SHL

Bottenstrider kan leda till att SHL-klubbar spenderar pengar de inte har under coronapandemin. För att motverka detta vill Niklas Wikegård att Sverige gör som Schweiz och stänger högstaligan.
– Inget lag åker ur och så tar man upp två lag, kanske till och med fyra, från allsvenskan, säger C More-profilen i ett Instagramklipp.

ANNONS
|

Publikfrågan är glödhet under coronapandemin. I veckan meddelade regeringen att man ännu inte bestämt sig huruvida man ska lätta på publikrestriktionerna från 50 till 500 personer till 1 oktober.

Otydligheten fick bland annat Frölundas ordförande Mats Grauers att reagera.

– Säg nånting i alla fall! Så att vi kan rätta in oss och förstå vad vi ska leva efter. Det tycker jag var nonchalant mot idrotten och kulturen – när alla hade så stora förväntningar på den första oktober, sa han till GP.

LÄS MER:Inget beslut om lättnader i publikrestriktionerna

För många klubbar skulle en publiklös säsong innebära ett ekonomiskt stålbad och i SHL ser det ut att dröja innan fansen släpps in i arenorna.

ANNONS

I Schweiz, däremot, har publiken börjat släppas in. Där har man beslutat att klubbarna får släppa in 60 procent av arenans publikkapacitet.

Ett annat beslut som fattats är att man stänger högstaligan, NLA, helt. Inget lag kommer att degraderas - däremot kommer laget som vinner andraligan, NLB, att flyttas upp.

Ett koncept C Mores expert Niklas Wikegård ser på med positiva ögon.

– Det är inget kval mot något lag i NLA, utan man går rakt upp. Sen hanterar man det längre fram, om man ska fortsätta med 13 lag, eller addera till 14 lag eller om fler lag ska åka ur – det tar man längre fram, säger han i ett Instagram-klipp.

Vill stänga SHL

Nu tycker Wikegård att man ska ta efter i Sverige. Detta för att för att lugna ner den ekonomiska pressen bottenlag utsätts för när de ska försöka undvika kval.

– Då blir det stress på klubbarna. Då kommer man handla spelare för pengar som man absolut inte har. Jag tycker man borde stänga SHL den här säsongen. Inget lag åker ur och att man tar upp två lag, kanske till och med fyra lag, från allsvenskan. Pang, upp med dem, så får man hantera det sen. För jag tror det kan bli riktigt, riktigt, rörigt, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS