Expertkommentatorn och före detta tränaren Niklas Wikegård anser att Leksands nye tränare Björn Hellkvist borde ha respekterat sin förra klubb Modo.
Expertkommentatorn och före detta tränaren Niklas Wikegård anser att Leksands nye tränare Björn Hellkvist borde ha respekterat sin förra klubb Modo. Bild: PETTER ARVIDSON

Niklas Wikegård riktar hård kritik mot Leksands Björn Hellkvist

C More-experten och före detta ishockeytränaren Niklas Wikegård går hårt åt Leksands värvning av tidigare Modo-tränaren Björn Hellkvist, som redan innan övergången visade intresse för Leksands-jobbet.
– Utan att kunna alla detaljer har jag aldrig varit med om något liknande, säger Wikegård till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var i början av april som dåvarande Modo-tränaren Björn Hellkvist bekräftade Leksands intresse för honom, samtidigt som han öppet berättade att uppdraget intresserade honom.

Ett uttalande som varit omdiskuterat med tanke på att han vid tidpunkten stod under kontrakt med Modo Hockey.

Övergången blev klar den 29 april, och nu får Hellkvist kritik av expertkommentatorn Niklas Wikegård för sitt hanterande av situationen.

– Utan att kunna alla detaljer har jag aldrig varit med om något liknande, att man går ut i tidningen och säger att man är intresserad av en annan klubb när man sitter på ett kontrakt. Det vara bara wow, oj, det kändes konstigt, säger Niklas Wikegård i en intervju med Sportbladet.

ANNONS
Björn Hellkvist kritiseras efter att ha öppet visat intresse för att ta över Leksands IF medan han var under kontrakt med Modo.
Björn Hellkvist kritiseras efter att ha öppet visat intresse för att ta över Leksands IF medan han var under kontrakt med Modo. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Efter att Hellkvist bekräftat Leksands intresse i början av april så kommenterade Modos sportchef Fredrik Glader situationen i Sportbladet.

– Jag och Björn har en bra dialog. Vi pratar lagbygge och framtid för Modo Hockey, sade Glader den 7 april.

Tre veckor senare lät Modo Hockey sin tränare skriva på för SHL-laget Leksand. Något som inte förvånar Niklas Wikegård.

– Så fort det kom ut var han körd i Modo. Ingen vill ha en tränare som inte vill vara där. Han var borta i samma sekund som han gick ut med intresset. Det där kommer Björn få äta upp över tid, säger han till Sportbladet.

– Det var inget bra sätt. Jag har bara hört positiva saker om honom som tränare, han har lämnat ett bra avtryck överallt, men just den grejen var inte bra.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS