Niklas Wikegård om oklara framtiden i C More

Niklas Wikegård, 58, stannar på C More eller så slutar han som tv-expert. Det är i alla fall så det ser ut just nu, det berättar han i Expressens podcast Hockeypuls.
– Man stänger inga dörrar, men som det ser ut nu känns det så, säger Wikegård.

ANNONS
|

Niklas Wikegård har varit en profil i hockeysupportrarnas tv-ruta sedan 2005. Han har ofta starka åsikter och är inte rädd för att yttra dem. I sin roll som expert trivs han mycket bra, berättar han i Expressens podcast hockeypuls. Wikegård säger att det känns som att vara i en familj när han arbetar hos TV4 och C More och att det är proffsig styrning.

LÄS MER:Jakten på Jonas Erikssons drivkraft

Frågan är dock hur länge han blir kvar i denna ”familj”? För hans kontrakt med bolaget går ut efter den här säsongen. Ingen dialog har ännu inletts mellan parterna, säger Wikegård, som inte är stressad över det faktum att han sitter på utgående avtal.

ANNONS

– Nej, verkligen inte. Hade det varit för 10–15 år sedan hade jag nog känt: ”Vart ska jag ta vägen?”. Inte bara ekonomiskt, utan att tillhöra någonting. Det är det viktigaste. Jag identifierar mig med att tillhöra det här gänget och att vara en del av laget, men det är något som kommer med livserfarenhet, att det ordnar sig. Jag har flera bra alternativ, men jag vill understryka att jag trivs med jobbet, att vara ute hos klubbarna och att jag inte skulle ha något emot att jobba några år till, säger Wikegård i podcasten.

C More eller inget

Wikegård värvades från SVT till sin nuvarande arbetsgivare och säger att han inte kan tänka sig att jobba för något annat bolag för tillfället.

– Det är helt otänkbart. Viasat gör ett superjobb och de är ruggigt duktiga. De är fina, men de håller på med NHL och det är andra tider och ett annat upplägg. Jag trivs bra med laget jag tillhör, säger Wikegård till Hockeypuls.

Att gå tillbaka till SVT är inte ett alternativ. Inte heller en övergång till Discovery.

LÄS MER:Niklas Wikegårds ilska mot filmarna: ”Bita ihop är det finaste man kan göra”

Det verkar som att det är C More eller inget.

– Det kan man nog säga. Som vanligt: Man stänger inga dörrar, men som det ser ut nu känns det så.

ANNONS

Innan Niklas Wikegård blev tv-expert så arbetade han som tränare i bland annat Djurgården och Malmö.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS