Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Niklas Hjalmarsson uppges på väg till HV71

HV71 ser ut att vara när att landa en riktig tung värvning.
Enligt Sportbladet ska trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson vara nära en återkomst till klubben.
– Jag kommer ta kontakt med honom på ett eller annat sätt, säger sportchef Johan Hult till tidningen.

Mindre än en månad har gått sedan HV71:s tunga säsong kom fick det tyngsta av slut. I den femte matchen mot Brynäs föll man på övertid och åkte därmed ut ur SHL.

Kort därefter kom beskedet att huvudtränaren Stefan ”Lillis” Lundh lämnar klubben tillsammans med assisterande tränarna Jonas Holmström och Stefan Nyman.

I dag meddelade dessutom HV71 att hela styrelsen valt att avgå.

LÄS MER: Hela HV71:s styrelse avgår

Hjalmarsson nära återkomst till HV71

Samtidigt har resan tillbaka till hockeyns finrum påbörjats och detta med en rejäl värvnings-bomb. Enligt Sportbladet ska nämligen NHL-svensken Niklas Hjalmarsson vara nära en återkomst till klubben.

– Vi vet att en Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis. Inte bara på isen utan som ledare på flera plan. En fin kille som står med fötterna på jorden och är ödmjuk. Jag har fått frågan, några gånger, om vem som är min drömvärvning och jag brukar svara att det är Niklas Hjalmarsson, säger sportchefen Johan Hult till tidningen.

Niklas Hjalmarsson fick sin hockeyfostran i HV71. Bild: LENNART MÅNSSON
Niklas Hjalmarsson fick sin hockeyfostran i HV71. Bild: LENNART MÅNSSON

Hult berättar vidare att Hjalmarsson har en god kontakt med klubben och att han inte stängt dörren för spel i Jönköping. Backen tränar med klubben på somrarna och har även ett hus precis i närheten av HV:s arena Husqvarna Garden.

– Jag kommer ta kontakt med honom på ett eller annat sätt. Men han ska få tid och landa samt känna efter lite. Vi kommer inte jaga fram det här, säger Hult.

Hjalmarsson trefaldig Stanley Cup-mästare

Hjalmarsson har Eksjö HC som moderklubb, men fick sin hockeyfostran i HV71. Sedan 2007 flyttade han till Nordamerika för att ta en plats i Chicago Blackhawks organisation. Väl där blev han en viktig nyckelspelare i en modern dynasti som vann Stanley Cup tre gånger inom loppet av fem år.

2017 byttes Niklas Hjalmarsson bort till Arizona Coyotes där han spelat fram till dags dato. Hjalmarssons kontrakt med klubben går ut efter säsongen som är slut på fredagen då klubben kommer att missa slutspel.

Utöver tre Stanley Cup-titlar har Hjalmarsson även ett OS-silver i Sotji på meritlistan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.