Niklas Andersson förstår sin sons medaljkast

Tårarna rann utmed kinderna när Frölundatalangen Lias Andersson fick silvermedaljen efter finalförlusten – en medalj han senare valde att kasta. Något som fått flera att reagera.
Ikonen Niklas Andersson kan dock, delvis förstå sin sons reaktion.
— Han var där för att vinna, säger han till Hockeysverige.

ANNONS
|

Juniorkronorna sparade sin bästa match under JVM till sist – trots det föll man mot storfavoriten Kanada. Med endast 1.40 kvar att spela styrde Tyler Steenbergen 2-1 målet som skulle krossa de svenska gulddrömmarna.

Matchen sluta 3-1 och Juniorkronorna fick, med tårar rinnandes ned för kinderna, nöja sig med att få silvermedaljer hängda runt halsen.

Någon som dock inte lät medaljen hänga länge var Frölundatalangen och lagkaptenen Lias Andersson. Direkt efter att han fått sin medalj tog han nämligen av sig den och kastade den till en supporter på läktaren.

– Det var någon kille på läktaren som ville ha den mer än jag. Den hamnar bara i någon låda hemma ändå, jag har redan en exakt likadan silvermedalj hemma från U18-VM så jag behöver inte ha två, sade han, sade han efter händelsen.

ANNONS

Pappa Niklas: "Sån är han"

Frölundaikonen, tillika pappan, Niklas Andersson var inte på plats i Buffalo och såg matchen, utan har följt det hela på håll. Bland annat diskussionerna som kommit efter att hans son valt att kasta sin medalj.

— Han var där för att vinna. Sen kanske han inte behövde uttrycka det på det sättet, men det var hans känsla just då. Jag tycker han förklarade ganska väl hur mycket han ville vinna på sitt sätt. Sen kan jag väl inte säga att jag tyckte det var fantastiskt gjort att kasta upp den. Han kunde ju gett den till någon vid sidan av kanske, säger han till Hockeysverige.

Enligt Niklas Andersson är det svårt, för någon som inte spelat matchen, att förstå känslorna hos Juniorkronorna.

— Jag har inte en enda medalj uppe och jag har ingen aning om var mina är. Men jag vet hur mycket han ville det här, som lagkapten och allt. Det är mycket känslor man inte kan förstå riktigt när man inte vet hela historien. Men sån är han, en kille som vill vinna allting han gör, både på och utanför isen.

ANNONS