Nicklas Bäckström har blivit pappa för tredje gången.
Nicklas Bäckström har blivit pappa för tredje gången. Bild: John Locher

Nicklas Bäckströms babylycka – mitt i coronakrisen

Familjen Bäckström har fått tillökning.
I Viaplay Sport Live berättar Nicklas om babylyckan mitt under coronakrisen.
– Vi trodde det skulle vara kaos, berättar NHL-stjärnan.

ANNONS
|

I dagarna skulle det vara dags för årets höjdpunkt för många hockeyfantaster.

Stanley Cup-slutspelet.

Men coronakrisen har sedan en tid tillbaka skjutit upp NHL-säsongen och ännu är det oklart hur, när och om säsongen kommer att återupptas igen.

Mitt i krisens kanske hårdast drabbade land befinner sig Nicklas Bäckström. Stjärnan har valt att inte åka hem till Sverige, utan har stannat kvar i USA och Washington DC, där han och hans hustru Liza har fått utökning.

Dottern Haley och sonen Vince har fått ett till syskon.

I kvällens avsnitt av Viaplay Sport Live berättar han om den speciella situationen att föda barn i ett USA som inte är sig likt.

ANNONS

– Vi kom till sjukhuset och trodde det skulle vara kaos men det var inte en person där utan det var bara vi. Det gick bra för oss, de var jättebra mot oss så det löste sig bra. Vi var hemma efter ett dygn, berättar han om familjens nya bebis, berättar han.

Stor ovisshet

Han beskriver USA:s huvudstad om en spökstad där man knappt ser några bilar eller människor ute. Han berättar även om ovissheten kring vad som kommer att hända. '

– Man är ju som ett stort frågetecken och vet inte vad som ska hända. Man ser bara att siffrorna stiger och de säger att vi inte nått toppen än. Det är väldigt annorlunda, alla ser på det olika då vissa ser på det hårdare än andra. Vissa lever ju på som vanligt ändå.

ANNONS