Nicklas Bäckström och Carl Hagelin tackar nej till VM

Johan Garpenlöv sa att Washington Capitals svenskar var välkomna till VM. Men Carl Hagelin och Nicklas Bäckström väljer att tacka nej, det uppger SVT.

ANNONS
|

Hockey-VM 2021 börjar allt mer bli ett blågult fiasko.

Förlusten mot Danmark i premiären följdes upp av en nolla mot Belarus för Johan Garpenlövs Tre Kronor. Därmed kommer det bli en kamp för att ens kunna ta sig vidare till slutspelet.

LÄS MER:Tristan Jarrys målvaktstavla avgjorde mötet mellan Penguins och Islanders

Som vanligt under VM fanns det en chans till förstärkning i form av NHL-svenskar vars lag fått tidigt respass i Stanley Cup-slutspelet.

Bäckström och Hagelin nobbar

Så när Washington Capitals blev eliminerat mot Boston Bruins var det nog många som hoppades att Nicklas Bäckström och Carl Hagelin skulle välja att ansluta.

Förbundskapten Garpenlöv hade välkomnat dem med öppna armar.

ANNONS

– Vill de komma så är de naturligtvis välkomna. De är utslagna i natt och normalt sett brukar de inte svara på frågan när man direkt blivit utslagen. Det är här och nu vi behöver spelare, innan de är här kan det vara försent. Då vill vi använda de spelare som finns här om de skulle behövas, sa han till Sportbladet.

Men det blir inga Washingtonsvenskar i VM. Enligt SVT har både Bäckström och Hagelin valt att tacka nej till att ansluta till mästerskapet.

LÄS MER:Viktor Svedberg vinner med Kazakstan i hockey-VM

Sveriges Förbundskapen Johan Garpenlöv får nöja sig med laget han har.
Sveriges Förbundskapen Johan Garpenlöv får nöja sig med laget han har. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Endast fem NHL-svenskar

Tre Kronor har som bekant inte lyckats locka över så många NHL-svenskar till årets VM. Victor Olofsson, Rickard Rakell, Isac Lundeström, Adrian Kempe och Marcus Sörensen var de få svenskarna från världens bästa hockeyliga som valde att ansluta.

Kvintetten har dessutom haft förtvivlat svårt att producera under mästerskapets två inledande matcher.

Med det i åtanke hade Nicklas Bäckström, som var poängbäste svensk under grundserien, varit en välkommen förstärkning. i och med hans och Hagelins val att tacka nej är nu svenska truppen spikad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS