Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

NHL tvingade Got Event till renovering

NHL ratade Wallenstamshallen – och Got Event fick snabbrenovera.…– Vi har gjort åtgärder för en hel del pengar, bekräftar arenachef Anders Albertsson.

Tidigare i år besökte en delegation från NHL staden Göteborg. Arenor och hotell gicks igenom – och Wallenstamhallen fick bakläxa. Vissa utrymmen höll helt enkelt inte måttet.
– När det gjordes en rundvandring för ett tag sedan fanns det inga synpunkter på Scandinavium. När de kom ner i Wallenstamhallen tyckte NHL:s representanter, det vet du som varit där, att det kanske inte var superfräscht. Det är därför vi har gjort åtgärder för en hel del pengar. Vi har lagt en hel del resurser under sommaren. Fräscha upp, måla, gjort nån extradörr, slagit ut nån vägg. När Tre Kronor kommer för träningsläger och när matchen spelas på lördag ska Sverige och Finland trivas, berättar Anders Albertsson, arenachef.


Vet du vad kostnaden landat på?
– Det har säkert kostat ... eh, nej – jag vet faktiskt inte vad det har kostat riktigt. Det går på normalt underhåll hos oss. Vi har en peng som vi kan dela ut. Vi har rätt många anläggningar, egna målare som vi kan skicka ut. Det mesta faller inom ramen av vårt löpande underhåll. Det har inte blivit några extra pengar som lagt på det här direkt. Det har gått inom ramen för vårt underhåll ...

Wallenstamhallen kommer i framtiden att försvinna, precis som Scandinavium.
När den nya multiarenan är står klar vet dock ingen än.
– Det är inga jättetunga investeringar i Wallenstamhallen. Inga som blir permanenta. Vi har ju ett frågetecken på vad som kommer att hända med hela området. Däremot kan vi alltid fräscha upp så att det ser okej ut. Det kanske inte blir någon lyxanläggning där nere, men det kommer i alla fall att vara ändamålsenligt för den här matchen och träningslägret.

Och nu är alla iblandade nöjda?
– Som det är just nu finns inga problem nånstans. Alla är överens. Hockeyförbundet har varit där, det finns inga konstigheter, säger Albertsson.

Även hotellet Scandic Opalen fick anmärkningar på sina sängar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.