Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

NHL-talangen Marco Rossi om hjärtproblemen

NHL-talangen Marco Rossi har under våren kämpat mot hjärtproblem. Under en period var han rädd att inte vakna om han somnade.
– Varje kväll var jag väldigt deprimerad och grät, säger 19-åringen till The Athletic.

Minnesota Wilds talangfulle center Marco Rossi blev sjuk i covid-19 i november. Österrikaren spelade i JVM vid årsskiftet men blev därefter sjuk och nu har han varit utanför isen i snart fyra månader.

För The Athletic berättar 19-åringen om de hjärtproblem han nu lider av. Läkarna upptäckte att Rossi drabbats av en inflammation i hjärtat, något som kan vara en följd av coronaviruset.

– Läkarna sa till mig att om jag hade spelat en match till på JVM så kunde det ha slutat helt annorlunda. Jag är tacksam för att Gud stöttade mig. Jag är bara glad att jag fortfarande lever, säger Rossi till The Athletic enligt Sportbladet.

”Jag väldigt deprimerad och grät”

Under de snart fyra månades som gått sedan han senaste spelade match har Marco Rossi försökt komma tillbaka till isen men kroppen har sagt i från och under en period åkte han hem till Österrike för att bo hos sina föräldrar.

– Varje gång som jag skulle somna så var jag så rädd för att jag inte skulle vakna upp något mer. Varje kväll var jag väldigt deprimerad och grät. Jag bad mina föräldrar att ligga bredvid mig till jag somnade, säger 19-åringen.

Nu är Rossi på väg tillbaka till spel och hjärtat ska vara återställt. I maj ska han göra nya tester och går de bra kan han börja träna inför nästa NHL-säsong.

Marco Rossi valdes som nia i draften i höstas och skrev i oktober förra året ett treårskontrakt med Minnesota Wild, värt 8,5 miljoner kronor om året.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.