NHL-stjärnan slutar i Tre Kronor

Tre kronor kommer inte kunna räkna med Tobias Enström i framtiden, 32-årige backen som till vardags spelar i Winnipeg Jets har nämligen meddelat att han slutar i landslaget, det skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Med över 600 NHL-matcher, ett SM-guld och ett VM-brons på sitt cv ses Tobias Enström som en av Sveriges mer rutinerade backar. Men den rutinen kommer Tre kronor att få klara sig utan. När assisterande förbundskaptenJohan Garpenlöv var på en NHL-resa lämnade ångermanlänningen beskedet att han slutar i landslaget.

– Jag hade hoppats att han ville spela för Tre Kronor. Men igen – vi respekterar Tobias beslut, säger Johan Garpenlöv till Aftonbladet.

Vill släppa fram yngre förmågor

Johan Garpenlöv mötte upp med Enström efter att han sett backens Winnipeg Jets möta Carolina Hurricanes med förhoppning att kunna locka honom till VM i Tyskland. Men Enström vill hellre fokusera på NHL och släpper hellre fram yngre förmågor.

ANNONS

- Han väljer att fokusera på klubblaget. Han tycker det finns yngre förmågor som istället bör få chansen och vi respekterar hans beslut.

Senaste gången Enström tog på sig Tre Kronor-tröjan var under OS i Vancouver 2010.

ANNONS