Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

NHL-stjärnan Ryan Kesler om biverkningarna av smärtstillande

Ryan Kesler spelade på smärtstillande – och insåg inte riskerna med medicineringen.
– Jag gick på toaletten 30-40 gånger om dagen under slutspelet. Och när du går på toaletten är det rent blod som kommer, säger den förre NHL-spelaren i TSN-dokumentären ”The Problem of Pain”.

Sedan förra året har NHL-spelaren Ryan Kesler, med över 1000 NHL-matcher bakom sig, inte kunnat spela hockey på grund höftproblem.

I TSN-dokumentären ”The Problem of Pain” berättar 36-åringen att han när han spelade tog smärtstillande för att kunna vara med laget på planen.

– Jag ville aldrig förstöra för laget, så jag visste att jag behövde spela. För att kunna spela måste du ta smärtstillande, säger amerikanen i dokumentären enligt Sportexpressen.

Tjocktarmen påverkades: ”Det tömmer dig”

Han berättar vidare hur han inte insåg riskerna med medicineringen och vilka konsekvensen den skulle få.

– Jag hade hål och sår i min tjocktarm, och i princip hela min tarm fick kramp. Det är väldigt obehagligt. Du måste gå på toaletten, jag gick på toaletten 30-40 gånger om dagen under slutspelet. Och när du går på toaletten är det rent blod som kommer. Det tömmer dig. Det är hemskt.

Genom dokumentären vill Kesler varna andra för vad det kan leda till att spela på smärtstillande, för Keslers del medicinen toradol, under en längre tid.

– Jag visste aldrig vad det kunde göra med mig eller biverkningarna. Om jag kan prata med spelare om hur farligt det är är chansen större att jag kan hjälpa andra.

Ryan Kesler representerade senast han spelade Anaheim Ducks och har tidigare spelat många år för Vancouver Canucks.

Ryan Kesler avslutade spelarkarriären 2019. Bild: DARRYL DYCK
Ryan Kesler avslutade spelarkarriären 2019. Bild: DARRYL DYCK

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.