NHL-stjärnan hyllas stort efter tuffa beskedet

När hustrun drabbades av cancer tog Ottawas målvakt en paus för att vara med sin fru. Men på grund av en skada fick han hoppa in mot Edmonton och höll nollan. – Han gjorde en fantastisk match och ledde oss till segern, säger Erik Karlsson till Ottawa sun.

ANNONS
|

Det var en känslosam match för Ottowa borta mot Edmonton i nattens NHL-möte. Men det var inte matchen på isen som stod i centrum, utan en kamp utanför sporten som berördelaget.

Lagets målvakt Craig Anderson fick nyligen beskedet att hans fru Nicholle drabbats av cancer och tog en paus från hockeyn för att vara med henne. Men när lagets reservmålvakt blev skadad fick han göra en snabb comeback på isen och hyllades efteråt stort för sin insats.

Mot Edmonton gjorde han 37 räddningar och släppte inte in en enda puck i målet när Ottawa vann med 2-0.

- Alla i laget gjorde allt för att han inte skulle behöva tänka på någonting annat, men han gjorde en fantastisk match och ledde oss till segern, säger Erik Karlsson efter matchen till Ottawa Sun.

ANNONS

- Det var en riktigt tuff kväll. Han stod för en fantastisk insats. Vi har mängder av människor omkring oss och tjänar mycket pengar men det är trots allt bara idrott och livet är så mycket större än det. Ibland händer saker som det här som får en att ta ett steg tillbaka och få distans till det vi gör, fortsätter han.

Som en hyllning och stöd till Anderson och hans familj hade också båda lagens ledare på sig lila slipsar som en symbol i kampen mot cancer.

- Det här var väldigt speciellt, för vår målvakt, våra spelare, och jag uppskattar verkligen hur motståndarlaget och deras fans visade så stor respekt. Vi älskar hockey och det var en bra match men det finns saker som är större och det visade verkligen många människor ikväll, säger lagets tränareGuyBoucher till Ottawa Sun.

Craig Anderson själv hade tårar iögonen när hanhyllades som matchens stjärna och fick stående ovationer av motståndarlagets fans efter matchen.

ANNONS