Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En spelare i Colorado Avalanche har smittats av det nya coronaviruset Bild: BRIAN FLUHARTY

NHL-spelare smittad av nya coronaviruset

En spelare i Colorado Avalanche ska ha blivit smittad av det nya coronaviruset, det skriver klubben på sin hemsida.
"Spelaren har isolerat sig hemma sedan första symptomen dök upp", skriver klubben utan att avslöja vem det rör sig om.

Världens bästa hockeyliga, NHL, har tagit en paus och förhoppningen är att säsongen ska kunna fortsätta senare i år. Detta med anledning av coronautbrottet som har slagit hårt mot hela världen – inte minst Nordamerika och USA.

Sedan tidigare har Ottawa Senators gått ut med att en icke namngiven spelare i laget ska ha insjuknat i covid-19. Spelaren var det första fallet i NHL.

LÄS MER: Första corona-fallet i NHL – laget isoleras

Coloradospelare smittad

Nu kommer ytterligare ett fall i ligan. Under torsdagskvällen, svensk tid, meddelade Colorado Avalanche att en spelare i laget ska ha insjuknat.

"Spelaren har isolerat sig hemma sedan första symptomen dök upp", skriver klubben på sin hemsida.

Inte heller Avalanche meddelar vilken spelare det rör sig om. Däremot skriver klubben att man ska ha hört av sig till personer som haft nära kontakt med honom.

"Våra spelare, ledare, fans samt samhällets hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Avalanche-organisationen kommer fortsätta att samarbeta med vårt läkarteam och folkhälsomyndigheten för att göra allt vi kan för att hjälpa samhället hålla sig säkert och hälsosamt under den här tiden.", skriver klubben.

Två svenskar spelade i Colorado Avalanche innan säsongen avbröts. Gabriel Landeskog är klubbens lagkapten och har sällskap av André Burakovsky.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.