NHL-lagets tunga statistik – näst sämst i Nordamerika

Närvaron under Carolina Hurricanes hemmamatcher har länge varit ett sorgebarn i NHL, nu visar statistik att man är ett av lagen i bland de stora ligorna i Nordamerika som tappat absolut flest supportrar.

ANNONS
|

Klubbens hittills största framgång var 2006, då man bjöd på en praktskräll och vann Stanley Cup efter en finalserie mot Edmonton Oilers. Sedan dess har man missat tio av elva möjliga slutspel, något som har fått fansen att svika.

Placerade i en, historiskt sett, svag hockeymarknad har Carolina Hurricanes haft svårt att locka folk till deras arena i Raleigh. Efter den gångna säsongen kunde man dessutom konstatera att sydstatslagetsnittade absolut minst antal supportrar (11 776 st) underhemmamatcherna i hela NHL.

Näst sämst i Nordamerika

Nu visarstatistik att man dessutom ett av lagen bland de stora nordamerikanska ligorna (NHL, NFL, MLB och NBA) som tappat mest i publiksnitt de senaste tio åren. Det rapporterar sajten 24/7 Wall Street.

ANNONS

På tio år har Carolina Hurricanes tappat 32,3procent i publiksnitt och i snitt fyller man endast strax över hälften av arenans kapacitet när man spelar hemma i PNC Arena.

Med de siffrorna är man näst sämst bland de amerikanska lagen, absolut sämst är baseballaget Chicago White Sox som tappat 40,2 procent i publiknärvaro.

ANNONS