Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: PETTER ARVIDSON

NHL-klubbar uppges jaga Rikard Grönborg

Rikard Grönborgs bedrift att leda Tre Kronor till två raka VM-guld har inte gått obemärkt förbi. Nu rapporterar Sportbladet att två NHL-klubbar är på jakt efter förbundskaptenen.
– Vi får se vad som händer, säger han till tidningen.

Motståndet var ett annat – annars var VM-finalen 2018, i Danmark, så gott som en kopia av den som spelades ett år tidigare i tyska Köln.Då vann Tre Kronor sitt tionde guld efter ett straffdrama mot Kanada - nu var det Schweiz som man besegrade efter att Anders Nilsson räddat Nino Niederreiters straff.

Något som innebar att Rikard Grönborg, som första svenska förbundskapten sedan Conny Evensson, lett sitt landslag till två raka VM-guld. En bedrift som nu väckt uppmärksamhet i NHL.

Enligt Sportbladet har nämligen både Carolina Hurricanes och Buffalo Sabres frågat efter 50-åringens telefonnummer.

LÄS MER: Det är dags för Grönborg att kliva av – till NHL

– Men de har väl huvudtränare? Det är bara det som är intressant för mig. Jag har inte pratat med dem. Men samtidigt har jag stängt av under VM. Vi har inte bestämt framtiden och vi får se vad som händer. Jag hoppas och vill coacha Tre Kronor nästa säsong, det är mitt mål, säger han till tidningen.

"Trivs bra i Stockholm"

Rikard Grönborg har barn tillsammans med en amerikanska, spelade tre år på St. Cloud State University (Minnesota) som ung och gick dessutom sin tränarutbildning i USA.

Men just nu finns inga planer att flytta till andra sidan Atlanten enligt Grönborg.

– Vi ska ha ett till barn i sensommar och tanken är att vi ska föda i Sverige. Sedan är lill-tjejen inskriven på skola i Sverige till hösten.

– Vi trivs bra i Stockholm också. Vi har inte bestämt oss hur vi ska göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.