Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marc Crawford (till höger) får börja coacha Chicago igen den 2 januari. Bild: Darren Calabrese
Marc Crawford (till höger) får börja coacha Chicago igen den 2 januari. Bild: Darren Calabrese

NHL-coachen tillbaka efter avstängningen

Chicago Blackhawks stängde av sin tränare Marc Crawford under utredning för sin behandling av spelare.
Nu får Crawford göra comeback i båset och han är ångerfull.
– Jag ber uppriktigt om ursäkt för mitt tidigare beteende, säger Chicago-coachen.

Den 2 januari gör Marc Crawford återintåg i båset som assisterande tränare för Chicago Blackhawks där bland andra den tidigare Frölundamålvakten och göteborgaren Robin Lehner finns.

Crawford stängdes tidigare av från sitt tränaruppdrag av sin arbetsgivare med anledning av att flertalet spelare gick ut och anklagade kanadensaren för att ha behandlat dem på ett oacceptabelt sätt. Inte minst Sean Avery vittnade om att han blivit sparkad i båset av Crawford som var hans dåvarande tränare.

Nu går Chicago Blackhawks alltså ut med att man tillåter Crawford att återgå i tjänst.

"Vi accepterar inte hans tidigare beteende. Vår granskning bekräftade att Marc Crawford sökt professionell rådgivning för att bli en bättre kommunikatör, person och coach sedan 2010. Vi har inte upplevt några händelser under Marcs tid i Chicago Blackhawks”, skriver klubben på sin hemsida.

"Djupt ångerfull"

Marc Crawford själv uttalar sig också och berättar att han ångrar vad han tidigare gjort och hyllar de spelare som klivit fram och berättat om sina historier.

– Nyligen har anklagelserna återuppstått om mitt uppförande tidigare i min coachingkarriär. Spelare som Sean Avery, Harold Druken, Patrick O’Sullivan och Brent Sopel har haft styrkan att offentligt träda fram och jag är djupt ångerfull för att ha gjort dem illa. Jag ber uppriktigt om ursäkt för mitt tidigare beteende, säger Marc Crawford.

Crawford fortsätter sedan:

– Jag började coacha för att hjälpa människor och att tro att mina handlingar på något sätt orsakade skada till och med för en spelare fyller mig med enorm ånger och besvikelse över mig själv. Eftersom jag djupt ångrar det här beteendet har jag arbetat hårt under det senaste decenniet för att förbättra både mig själv och min coachningsstil, säger Marc Crawford till Chicago Blackhawks hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.