Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

New York Rangers ska förändra och föryngra

Det har gått tungt för New York Rangers den senaste tiden och nu meddelar klubbens president, Glen Sather, att det kommer att ske förändringar i truppen.

I natt föll New York Rangers hemma mot Boston med hemska 1-6. Förlusten innebar att Rangers har förlorat sju av sina åtta senaste matcher. Rangers har efter 53 omgångar av 82 tre poäng upp till Columbus Blue Jackets som just nu ligger på den sista slutspelsplatsen.

LÄS OCKSÅ: Lias Andersson har gjort sitt första AHL-mål

Det har på senare tid ryktats om att Rangers kommer att göra förändringar i truppen innan deadline för övergångar och det ser nu ut att bli verklighet. I ett brev till fansen, som klubben publiserade på twitter under torsdagen, skriver klubbens presiden Glen Sather och general manager Jeff Gorton att stora förändringar kommer att göras. Främst vill Rangers föryngra truppen samt tillföra fart, skicklighet och karaktär.

"När vi närmar oss trade deadline kommer vi fokusera på unga, konkurrenskraftiga spelare som har fart, skicklighet och karaktär. Det betyder att vi kommer tappa några bekanta spelare som vi bryr oss om och respekterar. Trots att det är en del av spelet är det aldrig enkelt. ", står det bland annat i brevet.

Backen, Brendan Smith, är redan uppsatt på waivers och stjärnor som Mats Zuccarello och Rick Nash väntas lämna klubben samtidigt som Henrik Lundqvist förväntas bli kvar. Detta kan öppna upp för bland andra Frölunda-bekantingen Lias Andersson som just nu spelar i New York Rangers farmarlag Hartford Wolf Pack i AHL.

LÄS OCKSÅ: Lias Andersson jagar drömmen på NHL:s baksida

Sista dagen för byte av spelare i NHL är 26 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.