Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

New York Rangers kräver chefens avgång efter Tom Wilsons vårdslösa agerande

Washington Capitals Tom Wilsons agerande i ett slagsmål i matchen mot New York Rangers har fått massiv kritik. Efter att straffet för händelsen meddelats kräver nu Rangers att chefen för ligans disciplinnämnd avgår.
”Vi betraktar det som att han försummar sin plikt”, skriver klubben i ett uttalande.

Natten mot tisdagen stod det klart att New York Rangers missar slutspel i NHL men det som fick mest uppmärksamhet i matchen mot Washington Capitals var inte resultatet. Det var i stället Washingtons Tom Wilsons vårdslösa agerande i ett slagsmål med Rangers-spelarna Pavel Butjnevitj och Artemij Panarin, där Capitals-spelaren tryckte ner Butjnevitjs ansikte i isen för att sedan dra en hjälmlös Panarin i håret och låta honom falla med huvudet före ner i isen.

LÄS MER: Rangers utslaget – missar slutspelet

Wilson, som kritiserats för sitt våldsamma agerande på isen tidigare, fick massiv kritik, bland annat från Rangerslägret.

– Fruktansvärt, kommenterade Rangers svensk Mika Zibanejad.

– Ni såg alla vad som hände, det var noll respekt för spelet. Han kunde ha skadats allvarligt. Det är totalt onödigt, sa Rangers-tränaren David Quinn.

Från flera håll har det kommit krav på en längre avstängning för Wilson men så blir inte fallet.

Kräver nämndchefens avgång

NHL:s motsvarighet till disciplinnämnden, Department of player safety, har nu meddelat hur man straffar Wilson: med böter på 5 000 dollar (motsvarande drygt 42 000 kronor). Ett på tok för lågt straff menar Rangers som skrivit i ett uttalande att man känner ”chock” över beslutet.

”New York Rangers är extremt besvikna över att Tom Wilson inte stängs av för sina skrämmande våldshandlingar i måndagens match”, skriver klubben.

Klubben menar att Wilson är en återfallsförbrytare och att han borde stängas av på obestämd tid. Vidare kräver klubben att George Parros, chef för Department of player safety, avgår.

”Vi ser det som att George Parros försummar sin plikt och inte längre kan fortsätta i sin nuvarande roll”.

Rangers kräver att George Parros, till höger, avgår som chef för ligans disciplinnämnd. Bild: Mary Altaffer
Rangers kräver att George Parros, till höger, avgår som chef för ligans disciplinnämnd. Bild: Mary Altaffer

I uttalandet skriver New York Rangers också att Panarin, som inte spelade vidare i matchen efter händelsen, har spelat färdigt för säsongen efter de skador han ådrog sig i slagsmålet med Wilson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.