New York Rangers Kaapo Kakko kan missa NHL-slutspelet – är i riskgrupp

NHL jobbar för att inleda ett slutspel. Det kan New York Rangers finska stortalang Kaapo Kakko missa, det rapporterar New York Post. Anledningen är att 19-åringen är i riskgrupp för covid-19.

ANNONS
|

NHL har röstat igenom ett förslag med ett slutspel med 24 lag. Det är inte klart om och när det ska inledas men klart är att New York Rangers är ett av lagen som får slåss om Stanley cup-bucklan om spelet återupptas.

Men det kan bli utan den finska stortalangen Kaapo Kakko, det skriver New York Post.

Kakko lider av diabetes typ 1 och dessutom glutenintolerans, celiaki. Det innebär att 19-åringen är i riskgrupp för covid-19, enligt tidningen.

– Kaapo tränar som en galning just nu och ser verkligen fram emot att spela igen. Jag är säker på att han vill spel men samtidigt är det viktigt att vi skyddar våra spelares hälsa. Det spelar ingen roll om du är en 19-årig talang eller äldre veteran. Allt måste ske under kontrollerade former, säger Rangers president John Davidson till tidningen.

ANNONS
John Davidson, New York Rangers president.
John Davidson, New York Rangers president. Bild: Seth Wenig

Läkarna bestämmer

Davidson säger att man kommer lyssna på läkare när det kommer till spelarnas säkerhet kring coronaviruset.

– Om han inte kan spela så kommer han inte att spela. Vi måste ta hand om honom, han är en viktig spelare för oss. Vi får lyssna på forskningen och läkare, de säger vad vi ska göra.

Kaapo Kakko valdes som nummer två i draften 2019 och har under sin rookiesäsong stått för 23 poäng på 66 matcher.

Om NHL-slutspelet kan genomföras kommer New York Rangers möta Carolina Hurricanes i play in.

Kaapo Kakko kan stoppas från spel om slutspelet drar igång.
Kaapo Kakko kan stoppas från spel om slutspelet drar igång. Bild: JOEL MARKLUND
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS