Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

New York Rangers köper ut Henrik Lundqvist från kontraktet

Nu är det klart: Efter 15 år lämnar Henrik Lundqvist New York Rangers. Klubben köper ut 38-åringen från kontraktet.

Det har spekulerats ett tag och nu bekräftar New York Rangers: Henrik Lundqvist har gjort sitt i klubben. Efter en säsong där han fått kämpa för speltiden och tvingats följa matcher både från bänken och läktaren är en 15 år lång resa över. Klubben köper ut Henke med ett år kvar på kontraktet.

2005 lämnade Henrik Lundqvist Frölunda för New York Rangers och han har på 15 år blivit en av klubbens största spelare genom tiderna.

”Få spelare har varit så viktiga för Rangers som Henrik Lundqvist och vi är oerhört tacksamma för allt han gjort för vår organisation. Under sina 15 år i klubben etablerade han sig inte bara som en av de bästa målvakterna som någonsin spelat, han har också varit en av hockeyns tuffaste tävlingsmänniskor och mest effektiva ambassadör. Han kommer alltid att vara en del av Rangers-familjen”, säger New York Rangers ordförande James L. Dolan i ett pressmeddelande.

Klubbens president John Davidson:

”Vi vill tacka Henrik för hans ovärderliga bidrag till New York Rangers. Från att jag träffade Henrik när han först kom till New York 2005 har han varit professionell. Hans outtröttliga arbetsmoral, passion för spelet och kärleken till Rangers och New York gjorde det möjligt för honom att bli en av de största målvakten inom hockeyn och en av de bästa spelarna i vår historia. Vi önskar Henrik och hans familj det bästa framöver."

LÄS MER: Henrik Lundqvist höjdpunkter i New York Rangers i bilder

”Tack för allt”

Under 15 år blev det 887 grundseriematcher och 130 slutspelsmatcher för Henrik Lundqvist i Rangerströjan.

Efter beskedet från Rangers skriver Henrik Lundqvist själv på twitter:

”Tack för allt. För 15 år sedan spelade jag min första match för New York Rangers. Jag kom hit med stora förhoppningar och stora drömmar men i min vildaste fantasi kunde jag aldrig ha föreställt mig den fantastiska resa som låg framför.

Att representera denna organisation har varit den största källan till stolthet och glädje i mitt liv. Jag är så tacksam för möjligheten, för vänskaperna och för alla fantastiska minnen som skapats i rött, vitt och blått. Jag kommer alltid att värna om min tid som en Ranger.”

LÄS MER: Profilerna om Lundqvist avsked i New York Rangers

Vad som händer 38-åringen nu är inte klart men ska man tro tvillingbrodern och Frölundakaptenen Joel Lundqvist blir det ingen återkomst till Frölunda.

– Nej. Den dörren är stängd. Det kan jag säga. Det blir det inte. Men jag får den frågan ständigt och bara för att ta död på spekulationer och annat. Det blir det inte, sa Joel Lundqvist till Hockeynews efter Frölundas senaste match, mot Djurgården.

LÄS MER: Sluta, Henrik – och låt fansen minnas landets bäste målvakt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.