New Jersey Devils i kontakt med Rikard Grönborg

Intresset för Rikard Grönborg har inte svalnat i Nordamerika. Nu bekräftar ZSC Lions att New Jersey Devils har varit i kontakt med den förre förbundskaptenen.

ANNONS
|

Det är inte första gången som Rikard Grönborg kopplas ihop med ett jobb i NHL.

Efter att han lämnat uppdraget som Tre Kronors förbundskapten 2019 tog spekulationerna kring ett jobb i världens bästa hockeyliga rejäl fart. Bland annat kom uppgifter gällande att Buffalo Sabres och Carolina Hurricanes bett om Grönborgs telefonnummer.

LÄS MER:Spelarfacket sade ja till slutspelsförslag

Men det blev inget äventyr i Nordamerika. I stället valde Grönborg att ta över som huvudtränarjobbet i Schweiziska ZSC Lions i Zürich.

Men av allt att döma har inte chansen att bli historisk som förste svenske huvudtränare i NHL försvunnit för Grönborg.

NHL-klubben i kontakt med Grönborg

LÄS MER:NHL-draften kan hållas virtuellt

För när New Jersey Devils, som sparkade huvudtränaren John Hynes under säsongen, lät fansen rösta fram sin favoritkandidat till tränarjobbet – ja, då stod Rikard Grönborg som vinnare.

ANNONS

NHL-klubben verkar dessutom ha lyssnat på sina supportrar. Nu bekräftar nämligen ZSC Lions att Devils har varit i kontakt med deras svenske tränare.

– New Jersey gjorde det rätta och ringde oss först och frågade om de fick prata med vår tränare. Vi tillät det, men gjorde det klart att vi inte tänker släppa honom från kontraktet, säger sportchefen Sven Leuenberger till sajten Watson.

LÄS MER:Uppgifter: NHL-slutspel på två spelorter

Kommer få vänta ett år

Om Devils ska värva Rikard Grönborg får de alltså vänta till sommaren 2021, då hans kontrakt i Schweiz går ut. Han har nämligen ingen klausul i kontraktet som gör att han kan lämna för NHL tidigare och han har själv varit tydlig med att han tänker fullfölja kontraktet.

LÄS MER:NHL:s farmarliga ställer in säsongen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS