Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nörstebös passning till Brynäs: "Ska bli skönt att slå ut dem"

Han var inte med i den avgörande matchen mot Skellefteå - men till semifinalspelet mot Brynäs hoppas Mattias Nörstebö vara tillbaka för att spela mot sitt gamla lag. – Det ska bli lite extra roligt att möta just Brynäs, säger backen.

Norrmannen anslöt från Gävle-laget inför årets säsong och har ställts mot Brynäs under grundserien. Nu får han ta sig an sitt gamla lag i slutspelet. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag har aldrig mött något av mina tidigare lag i ett slutspel så vi får se hur det blir. Men det blir nog inte någon större skillnad mot i grundserien, det är vanliga hockeymatcher nu också. Jag ser fram emot att möta mina gamla lagkompisar och det ska bli skönt att slå ut dem, säger han och skrattar. 

Hur ser du på era möjligheter att bräcka Brynäs?
– Det är inget lätt motstånd. Det är ett bra lag, men det är vi också, och vi har fått extra styrka efter att vi kom tillbaka från 1-3 i matcher mot Skellefteå. 

Och han ser flera likheter mellan kvartsfinalmotståndaren och det semifinalhinder som nu väntar. 

– Spelmässigt är de väldigt lika varandra. Brynäs har kanske lite annan bredd på sitt lag än Skellefteå. De har fyra riktigt bra kedjor som kan jobba på hårt, precis som vi, det kommer bli några härliga fajter. 

Har du några hemliga tips, om ditt gamla lag, att bjuda dina nuvarande lagkompisar på?
– Haha nä, vi ska spela vårt spel och köra på. Laget har koll på det som behövs, jag ska nog inte ge mig in på att försöka komma med tips nu. 

Försvararen har inte haft någon kontakt med de gamla kompisarna i Brynäs inför mötet - inte än. 

– Det kanske kommer nu. Oskar Lindblom är den jag har haft mest kontakt med under säsongen, men vi har inte hörts sedan det blev klart att vi skulle mötas, så jag får väl dra ett sms till honom och önska lycka till kanske...

Låter som en intressant match-i-matchen? 
– Haha, ja! Poängkungen mot...

Defensivspecialisten?
– Eller hur, haha, nä men vi får se, det ska bli roligt att mötas, säger Nörstebö som fortfarande inte vet om han kommer vara redo för spel på söndagen. 

– Det är lite dag för dag. Jag hoppas kunna spela, men vi får se. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.