Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nörstebö ställs mot gamla laget: "Kommer bli speciellt"

Efter fem år i Brynäs blev lockelsen från Frölunda för stor. Mattias Nörstebö bytte norr mot väst och stortrivs direkt.… – Det känns jättekul att vara här i Frölunda, säger han.

Den 21-årige backen blev nyligen norsk hjälte när han satte 2–1 mot Frankrike för Norge och skickade laget till OS i Sydkorea 2018. Firandet efter bedriften blev dock kortvarig. Istället för att fira satte hans sig i bilen mot Göteborg tillsammans med lagkamraterna i Frölunda, Mats Rosseli Olsen och Johannes Johannesen.
– Vi kom fort ner på jorden där. Vi hade ju träning på morgonen dagen efter ... men det var fantastiskt kul och det viktigaste målet jag har gjort i karriären. Att få göra det på hemmaplan i en fullsatt arena var något som jag tar med mig. 

För Nörstebö blir årets andra omgång i SHL lite extra känslosam. Under fredagen återvänder han till det Brynäs som han representerat under de fem senaste säsongerna.
– Jag hade fem fina år i Brynäs så det kommer att bli speciellt för mig. Men vi ska sätta dit de, säger han och flinar.

Den känslan du har?
– Ja! Jag räknar med det! Annars får jag höra det så vi går för vinsten ...

Har du kontakt med några i laget?
– Inte så mycket, mest med de yngsta grabbarna. Men jag har många vänner utanför isen som kommer att kolla på matchen.

Kommer polarna att hålla på dig eller på Brynäs?
– Det vet jag faktiskt inte. Det ska bli lite spännande att se, jag gissar att det beror på hur det går i matchen ...

Förra årets backuppsättning i Frölunda var med och fixade första guldet på elva år. Då var det spelare som Christoffer Persson, Lukas Bengtsson, Oscar Fantenberg och Oliver Lauridsen. Spelare som spelade avgörande roller för sitt lag. Den talangfulle Nörstebö hoppas fortsätta utvecklas och bli en stöttespelare för Frölunda.
– Det känns jättekul att vara här i Frölunda och lära sig det spelet ännu mer. Jag känner att jag har det i mig lite men kan bygga vidare på det ännu mer här i Frölunda. Det är en otroligt rolig hockey och det är kul att lära sig. Man märker skillnaden redan. I första veckan visste jag knappt vad jag gjorde men det känns bättre och bättre även om det finns mycket kvar att jobba på, säger han.

Är det stor skillnad mot tiden i Brynäs?
– Brynäs vill ju spela på samma sätt, även om man här får göra fler misstag och hålla i pucken i stället för att slå iväg den. Det blir lite annat tänk med tiden men det är liknande spelidé. Jag tror att det kommer att bli en bra match med högt tempo.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.