Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nörstebö: "Risk att det jämnar ut sig"

Han har varit inne på åtta mål framåt och bara ett bakåt. Mattias Nörstebö ligger i toppen av SHL:s plus/minus-liga. – Det är så klart kul, men det finns väl risk att det jämnar ut sig under säsongen, säger han och skrattar.

Mattias Nörstebö kom från Brynäs till Frölunda inför den här säsongen som ett av många nyförvärv. Och backen har fått en fin start i nya klubben. På åtta SHL-matcher har det blivit tre assists och mycket speltid. 

– Det har varit riktigt kul och mycket nytt i spelmässigt, men jag har kommit in i det mer och mer. Spelet som vi vill ha här passar mig bra. Jag försöker växa in i kostymen och ta för mig mer och mer. 

Vid åtta av Frölundas 20 mål så här långt har Nörstebö funnits på isen. Och endast en gång har han varit inne på ett baklängesmål. Och då har Frölunda släppt in 18. Det gör att norrmannen placerar sig som trea i den totala plus/minus-ligan och att han har klart bäst plus/minusstatistik i Frölunda.  

– Det är så klart kul, men det finns väl risk att det jämnar ut sig under säsongen. Men visst, det är ju roligare att vara på isen när vi gör mål framåt än släpper in puckar bakåt. Det är bättre att ligga plus sju än minus sju, det ser ju lite bättre ut. 

Tyder det på något? 
– Nja, vid den här tiden på säsongen kan det nog vara lite av en tillfällighet. Och egentligen betyder det inte så mycket, vi har annan statistik som vi följer som är viktigare. 

Närmast väntar Linköping för Frölunda i Scandinavium. Och Nörstebö förväntar sig att motståndarna kommer vara ordentligt taggade. 

– Vi möter ett topptippat lag som kanske inte är särskilt nöjt med sin prestation så här långt. Vi kommer nog få möta ett desperat lag på isen, som kommer göra allt för att vinna den här matchen. 

Och på hemmais har mästarna imponerat. Mot LHC kan det bli femte raka hemmavinsten. 
– Det ger en extra styrka i gruppen. Det är klart att det är skönt att få känna sig starka hemma. Det är alltid skönare att spela inför sin egen hemmapublik. Vi har haft ett bra stöd så här långt. 

Hittills har det varit sisådär med publikuppslutningen på Frölundas hemmamatcher - men mot Linköping pekar allt mot en siffra över 10 000. Och det blir en speciell match med tanke på att legendaren Ronnie Sundins tröja ska hissas upp i taket innan nedsläpp.  

– Det ska bli väldigt kul att få spela inför ett närmast fullsatt Scandinavium. Det triggar igång det lite extra hos alla. Roligt att få vara med om hyllningen till Ronnie också. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.