Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nörstebö lastas inte – trots missen

Frölundas spelidé är tydlig: kasta in iväg pucken utan adress. Mot Växjö kostade det ett direkt avgörande mål. – Är det någon man ska jaga efter det så är det Roger Rönnberg, säger tränaren Roger Rönnberg.

Vi har lärt oss känna igen spelet de senaste säsongerna. Pucken ska färdas med adress mellan Frölundas spelare. Puckkontrollen är en av grundstenarna i hur laget vill spela. Vissa matcher, som den här, kan det kosta mer än det smakar. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi kommer fortsätta släppa in sådana mål. Är det någon ni ska skylla på så är det mig. Det blir matchavgörande i dag på grund av att vi inte gör de tre målen vi behöver göra offensivt, säger Roger Rönnberg.

Misstag vid 2-1

Situationen han talade om var Växjös 2-1-mål. Mattias Nörstebö tar, till en början ensam, med sig pucken framåt, men snart hinns han upp och avväpnas av Andrew Calof. Han hittade i nästa skede Adam Brodecki som satte 2-1. 

– Jag ser att det kommer någon bakom mig. Han har högre fart än mig och jag hinner inte hitta en passning så han käkar upp mig, säger Nörstebö. 

"Vill inte slänga i väg den"

Trots att spelsättet mot Växjö kanske kostade poäng är både spelare och ledare övertygade om att detta är sättet som tar klubben längst på lång sikt. 

– Det händer fler positiva än negativa saker när vi spelar så. Det där kommer hända igen när vi spelar så. Vi vill ha pucken hela tiden och komma med fart. Vi vill inte slänga iväg den. När vi spelar som bäst och vågar spela har de svårt att komma åt oss, säger Mattias Nörstebö.

Lagkamraten Sebastian Stålberg förde ett liknande resonemang:

– Det är några misstag hit och dit som gör att vi förlorar men vi ska göra fler mål framåt så vi ska absolut inte säga att det är de misstagen som avgör matchen, säger han. 
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.