När Lundqvist är borta kliver Lasu fram

Det är inte Joel Lundqvist, 37, som leder Frölunda ute på isen mot Oskarshamn. Han får istället följa matchen från läktarplats när Nicklas Lasu, 30, tar över kaptensrollen för en kväll.
– Joel är ändå med överallt ändå så det är inte så konstigt, säger han.

ANNONS
|

Knätacklingen på Leon Bristedt i mötet med Rögle ledde till ett matchstraff och senare en avstängning på en match för Joel Lundqvist. Ett beslut som lagkaptenen i Frölunda inte direkt höll med om själv.

Men det hjälpte honom inte från att undvika en avstängning.

En avstängning som gör att det är Nicklas Lasu som får ta över rollen som kapten när Frölunda ställs mot bottenlaget Oskarshamn.

– Vi är så många där inne i omklädningsrummet som är vana vid att göra samma grej. Det är klart att det blir lite annorlunda nu när han inte är med. Men vi ska inte heller dra för stora växlar över det. Det är tråkigt att han är borta men det har han varit några gånger tidigare också, säger Nicklas Lasu och forsätter:

ANNONS

– Det är inte en helt ny situation för oss.

LÄS MER: Så skolas Lasu in som Lundqvists efterträdare i Frölunda: "Det känns naturligt"

Kommer du sakna honom ute på isen?

– Det är klart vi vill ha honom på isen ... det är inget snack om det. Men han har ju sitt straff och då är det som det är.

"Han är med överallt ändå"

Även om det blir Nicklas Lasu som får ta kaptensrollen mot Oskarshamn blir det ändå inte utan att en viss Joel Lundqvist ändå kommer ha ett finger med i spelet. För även om han är avstängd så släpper han inte taget helt om sitt lag.

– Han är med överallt ändå! Det är inget konstigt egentligen men om du hade frågat mig för några år sedan hade jag nog svarat lite annorlunda. Nu är det som det är och vi fick reda på att han skulle vara borta redan under söndagen så då visste man det, säger Nicklas Lasu.

Det hade varit värre för några år sedan att vara utan Joel?

– Ja, alla var yngre då men nu har vi gjort den här resan och det är trots allt bara en match nu så det är inget konstigt med det.

ANNONS

Rönnberg nyfiken på Oskarshamns tränarbyte

Sedan Frölunda senast mötte Oskarshamn har det hänt en hel del.

Borta är Håkan Åhlund från tränarposten och ersättaren blev Per-Erik ”Perra” Johnsson.

Ett byte som Roger Rönnberg blivit nyfiken över.

– Jag är lite spänd faktiskt. Jag ska sätta mig och se vilka förändringar som har blivit med deras nye coach. Jag är nyfiken på vad "Perra" har tillfört till Oskarshamn, säger han och fortsätter:

– Sen är det alltid roligt att träffa honom. Det är en av mina käraste kollegor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS