Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Näkyväs första ord efter canceroperationen – tackar för stödet

Kristian Näkyvä, 29, har opererats för sin testikelcancer. Nu berättar han om operationen och tackar för allt stöd han har fått sedan nyheten blev officiell.
– Jag vill tacka för det otroliga stöd som jag har fått, säger han.

Efter segern mot Oskarshamn med 4–2 gick Örebro ut med nyheten om att Kristian Näkyvä, 29, hade drabbats av testikelcancer. Ett besked som han själv hade berättat för både lagkamrater och tränare i Örebro en vecka tidigare.

”Våra tankar och vårt fulla stöd går till Kristian och hans familj. Kristian, hans familj och hela Örebro Hockey önskar att Kristian får lugn och ro och ber om förståelse och respekt i detta”, skrev Örebro i ett uttalande.

Klubbens tränare, Niklas Eriksson, om det tunga beskedet som han och spelarna i Örebro fick.

– Det var känslomässigt när vi fick reda på det men det är en vecka sedan så jag tycker vi har bearbetat det bra. Känslan vi har är att vi för Kristians skull vill avsluta den här säsongen på ett jäkla bra sätt och komma samman om en grupp ännu mer än vi gjort. Kristian är en spelare som står för många saker och är en krigare på isen och en jäkla bra människa, så vi vill spela för Kristian idag, sa han då.

LÄS MER: Här stöttar Frölunda-fansen Näkyvä efter cancerbeskedet

Efter nyheten blev officiell har Kristian Näkyvä stöttas av stora delar av Hockey-Sverige där han bland annat hyllades i Scandinavium inför mötet mellan Frölunda och Örebro. Då drog Frölunda-fansen upp en banderoll.

"Kämpa Kristian, Fuck Cancer", stod det på den banderollen.

Nu har backen opererats och i ett uttalande på Örebro Hockeys hemsida tackar han för allt stöd som har fått och berättar dessutom om att operationen gått bra.

– Först och främst vill jag tacka för det otroliga stöd som jag har fått. Det är helt fantastiskt och jag kan inte med ord beskriva hur mycket det har betytt för mig och min familj. Operationen gick helt enligt plan och jag mår efter omständigheterna bra. Läkarna är positiva och nu inväntar vi provresultaten. Än en gång stort tack för det fina stödet, säger han Kristian Näkyvä.

Örebro har sedan tidigare berättat att det inte blir några fler matcher för 29-åringen den här säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.