Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mustonen tillbaka – med nervositet

Här är glädjebeskedet för Frölunda inför den viktiga åttondelen i Champions Hockey League: Både Joel Mustonen och Mattias Nörstebö är tillbaka.
– Det är kul att få bli så där nervös som jag ibland var som yngre, säger Mustonen.

CHL är fortfarande inte någon större hit publikmässigt i Sverige. När Lugano, med stjärnor som Linus Klasen och lettiske keepern Elvis Merzlikins, kommer till Frölundaborg på tisdagskvällen är det bara drygt 1 500 biljetter sålda.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trots åttondelsfinal.

Trots vinna – eller försvinna.

Men för Joel Mustonen spelar det ingen roll – för han är tillbaka. Efter nästan sju veckors frånvaro är centern redo för spel. Whiplash-skadan han ådrog sig i början av oktober ska vara läkt.

– Det är kul att börja med en så pass viktig match direkt! Att få bli så nervös som jag ibland var som yngre. Det är inte allt för ofta som jag blir så där pirrig och nervös längre, säger Joel Mustonen.

Mustonen går rätt in mellan Max Friberg och Mats Rosseli Olsen.

– Jag känner till deras sätt att spela, så det ska bli tacksamt att spela med dem. De är taktiskt väldigt disciplinerade, det rör sig bra och de spelar felfritt spel, berömmer Joel.

Äntligen?

– Verkligen! Det har varit på gång några veckor! Jag har ju varit i full träning ganska länge, så nu känns det ganska tryggt att hoppa in.

Ingen rädsla att det ska göra ont?

– Nä, det finns inte! Vi har varit så pass försiktiga. Vi har valt att vänta, så hellre det än att hoppa in för tidigt ... det finns inga risker där nu, så det känns skönt.

"En positiv stämning"

Och Roger Rönnberg njuter.

– Kedjan med Joel, Max och Rosseli var ju vår bästa i början av säsongen – så det här kommer att göra vårt lag mycket bredare ...

Frölundas coach får även tillbaka backen Mattias Nörstebö, vars axel nu har läkt ihop och är redo för att bli tacklad.

– Det är slutspelsmatch! Det här långsiktiga tänket finns inte då, så nu gäller det att göra det som vi tror är bäst för den här matchen. Vi tar ut det lag som vi tror mest på, säger Roger Rönnberg.

Lugano har haft en del skadeproblem – och det finns frågetecken för finske stjärnan Jani Lajunen.

– Så som spelet sett ut på sistone ska vi självklart tro på avancemang. Och vi spelade riktigt bra borta mot Lugano i den första åttondelen. Det är en positiv stämning i gruppen, säger Joel Mustonen beslutsamt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.