Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: NICLAS JÖNSSON
Bild: NICLAS JÖNSSON

Mustonen har spelat till sig en plats i laget: "Kul att bidra"

Joel Mustonen, 27, fick jubla efter en efterlängtad fullträff. Men glädjen blev kortvarig då hans Frölunda till slut föll på övertid mot Rögle.
– Det svider när det inte resulterar i tre poäng, säger han.

Få om ens någon kan ha missat att det råder mördande konkurrens på forwardssidan i Frölunda. Supertalangen Lucas Raymond har skickats upp och ned mellan J20-laget och A-laget, Sebastian Stålberg och Joel Mustonen har turats om att vara utanför laget under perioder.

Joel Mustonen har bitit ihop. Nu visade forwarden för Roger Rönnberg att han vill och ska ha en plats i laget.

Mot Rögle i toppmötet blev det 13:04 i istid för 27-åringen som dessutom gjorde Frölundas enda mål i förlusten.

– Det är bra kvalité på matchen, det är hög intensitet hela vägen och det syns att det är två bra lag som möts därute. Två lag som vill spela en snabb och bra hockey, säger han.

Och målskytt, det smakar väl gott?

– Det är klart att det alltid är kul att bidra på det sättet! Att göra mål är alltid kul men det svider ju när det inte resulterar i tre poäng ...

Känner du att du har spelat till dig en plats igen?

– Det vet jag inte ... jag försöker att inte tänka alltför långt fram med tanke på den konkurrenssituation som vi har här i laget. Börjar man tänka sådär då är det lätt att man börjar tänka för mycket och det vill jag inte. Jag gör det jag kan för att vara skärpt och redo varje match.

"Aldrig varit i den sitsen"

Men att få en ordinarie tröja i den tuffa konkurrensen har gjort Joel Mustonen gott. Det syns tydligt från läktarplats men forwarden själv vill inte kalla det för en självförtroendeboost.

– Man vill ju alltid spela, det är ju klart. Jag har aldrig varit i den sitsen tidigare med att vara utanför laget. Sen vet jag inte om jag fått mer självförtroende av att tillhöra laget egentligen. Jag slåss för att ta en plats och gnuggar på och tar en match åt gången. Det är är mitt fokus ligger och inte på om man gör si eller så.

För Joel Mustonen och hans lagkamrater gäller det att snabbt ladda batterierna. För redan på tisdag är det dags för nästa toppmöte och ett rivalmöte dessutom.

Då ska Frölunda hämta upp det underläge på tre puckar från första åttondelsfinalen i CHL mot Färjestad.

– Det blir en riktig spännande match! Vi har ju lite att ta ikapp där och vi måste vara skärpta direkt där och ha en tydlig plan med oss till matchen och gå in i den med rätt inställning, säger Joel Mustonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.