Moverare ordnade serieledning mot Djurgården

Fortfarande för många utvisningar – men Frölunda lyckades ändå vinna finalreprisen mot Djurgården. Jacob Moverare avgjorde – med skott i krysset under sudden!
– En turträff! Det var skönt att revanschera sig. Det var mitt fel på 2–2-målet, säger matchhjälten till C More efter målet som gav serieledning.

|

Frölunda tog tåget till Stockholm med sköna minnen i bagaget. Efter det senaste besöket så lämnade ju laget Globen med gyllene hjälmar på skallen.

Och i finalreprisen mot Djurgården syntes det att känslorna fanns kvar.

– Det är alltid kul att komma till Stockholm – och det är match som båda lagen gärna vill vinna. Det är en liten försmak på slutspelshockey, säger Mats Rosseli Olsen.

Norrmannen stod på noll mål inför matchen, men efter 20 spelade minuter var det ägget spräckt.

Nicklas Lasu snurrade – och avslutade med att skicka ett pass in mot mål. Där styrde Rosseli Olsen vackert in 0–1.

– Jag får precis ner klubban och styr in den. Det är skönt, det! Det är alltid skönt att få det första målet för säsongen, så det kändes bra, säger norrmannen till C More.

Han fick också se Frölunda spela både uppoffrande och disciplinerat, utan enkla misstag bakåt och dumt tagna utvisningar.

Det har ju annars varit Frölundas problem på slutet – att laget dragit på sig alldeles för många enkla utvisningar med hjälp av klubban.

– Det där har vi kollat på i omklädningsrummet – och vi har sett en tendens att klubban finns där den inte ska vara, säger Roger Rönnberg till C More.

Men i den andra perioden så föll FHC tillbaka i gamla synder – och började dra på sig utvisning efter utvisning. Åtta minuter av perioden tillbringades i botbåset – och bara ett bra boxplay och storspel av keepern Niklas Rubin lyckades hålla Frölunda kvar i matchen.

Ja, det – och Johan Sundströms mål i numerärt överläge förstås. Han styrde först pucken över målet, men fick returen rätt ut i banan. Den slog han in i kamp med Djurgårdens finske målvakt Karri Rämö.

0–2 där och kopplat grepp – även om det dröjde länge innan målet godkändes. Det fanns en kontakt mellan Sundström och Rämö, men den skedde utanför målområdet – och därmed kunde domarna Patrik Sjöberg och Tobias Björk döma mål.

Rättvis kvittering

Men i slutet av perioden så kom till slut reduceringen. Djurgårdens Linus Hultström fick prickskjuta bakom Niklas Rubin – och plötsligt var det match igen.

Inte så konstigt kanske, då hemmalaget vann skotten i andra perioden med 15–3.

– Vi tar fortfarande för många utvisningar, så det måste vi få till, konstaterar målskytten Sundström till C More.

I den tredje perioden borde just Sundström fått med sig en tvåa när han blev crosscheckad i ryggen. I stället kontrade Djurgården – och satte 2–2 genom norrmannen Michael Haga.

Rättvist? Ja, med tanke på spelet.

I sudden så var Frölunda allra starkast – och pressade stort ända fram till att Jacob Moverare sköt 2–3 med ett skott i krysset.